Περισσότεροι από 400 χορευτές στο 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Χορού

Η διοργάνωση, η οποία είναι open, θα διεξαχθεί στις 4 Μαρτίου στο πανέμορφο θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών, στο Ψυχικό και θα πάρουν μέρος περισσότεροι από 400 χορευτές και χορεύτριες από την Ελλάδα και την Κύπρο.

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις σχολές χορού, τους χορευτές και τις χορεύτριες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας. Τώρα έχουμε ως στόχο μία άρτια διοργάνωση που θα αποτελέσει μία γιορτή για τον Κλασικό και Σύγχρονο Χορό.

Ύστερα από τη συνεργασία που ξεκινήσαμε με το International Ballet and Contemporary Dance Competition Domenico Modugno, εφέτος θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος στο Διεθνή Διαγωνισμό της Ιταλίας, δύο σολίστ, ένα ντουέτο και μία ομάδα. Καλούμε τους φίλους του χορού να βρεθούν στις 4 Μαρτίου στο Κολλέγιο Αθηνών και με την παρουσία τους να στηρίξουν την προσπάθεια των χορευτών», δήλωσε η καλλιτεχνική διευθύντρια του Πρωταθλήματος, Βέρα Λεβογιάννη.

Και αυτή τη χρονιά στην Κριτική Επιτροπή θα βρίσκονται αναγνωρισμένοι χορευτές και χορογράφοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως η Ελένη Κλάδου που αποτελεί ενεργό μέλος του διδακτικού προσωπικού της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η Πέννυ Διαμαντοπούλου χορογράφος στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και της ομάδας χορού "ΑΡΘΡΩΣΙΣ", η Olga Jurbina και ο Bledi Latifi, χορευτές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε βασικούς ρόλους και ρόλους Solist, η Ζωή Ευσταθίου, η οποία διδάσκει σε σημαντικά studios της Ευρω?πης και χορεύει στην ομάδα " Rosas " της χορογράφου Anne Teresa De Keersmaeker, καθώς, επίσης, και η Ramona Palade μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής των διεθνών διαγωνισμών, Young Star Ballet Competition (Sibiu, Romania), International Ballet and Contemporary Dance Competition, Domenico Modugno” (Lecce, Italy) .

Περισσότερες πληροφορίες www.morgana.gr
Πηγή: skai.gr