Φεστιβάλ Ιαπωνικού Κινηματογράφου στο Ίδρυμα Κακογιάννη

Στη δύναμη της μουσικής και την επιρροή της στους ανθρώπους επικεντρώνονται οι ταινίες του Φεστιβάλ Ιαπωνικού Κινηματογράφου που πραγματοποιείται από τις 15 έως τις 18 Φεβρουαρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Το αφιέρωμα με τίτλο «The Power of Music», περιλαμβάνει τέσσερις διακεκριμένες ταινίες σε πρώτη προβολή στην Ελλάδα (στα ιαπωνικά με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους) και πραγματοποιείται στο πλαίσιο του «Περιοδεύοντος Φεστιβάλ Ιαπωνικών Ταινιών» του Ιδρύματος«Japan Foundation» και σε συνεργασία με την ιαπωνική πρεσβεία.

Οι πρωταγωνιστές διαφόρων ηλικιών ζουν σε διαφορετικά κοινωνικά περιβάλλονται στη σύγχρονη Ιαπωνία. Μέσα από τις περιπέτειές τους, είτε ανακαλύπτουν ξανά τον χαμένο τους εαυτό είτε εμβαθύνουν στις σχέσεις με τους ανθρώπους γύρω τους, αντλώντας πάντα δύναμη και θάρρος από τη μουσική.

Η αυλαία των προβολών ανοίγει στις 15/2 με την ταινία «Have a Song on your Lips» του Μίκι Ταχακίρο.

Ακολουθούν από τις 16 έως τις 18 Φεβρουαρίου, οι προβολές των ταινιών «Maestro!» (2015, 129') του Σοταρό Κομπαγιάσι, «A Band Rabbit and a Boy» του Τακούζι Σουζούκι και «Abraxas»(2010/113') του Ναόκι Κατό.
Πηγή: skai.gr