Κλείσιμο

#MeToo, Χίλαρι Κλίντον, Νέα Υόρκη τα δυνατά σημεία της τελετής απονομής Grammy

Η 60η τελετή απονομής των βραβείων Grammy, που πραγματοποιήθηκε κατ' εξαίρεση φέτος στη Νέα Υόρκη, ανέδειξε ως θριαμβευτή της βραδιάς τον ράπερ Κέντρικ Λαμάρ, ο οποίος πυροδότησε το ακροατήριο από την αρχή της τελετής με την ιδιαίτερα πολιτική παρουσία του.

Πέντε σημεία σημάδεψαν την τετράωρη τελετή απονομής που αναμεταδόθηκε από την τηλεόραση.

-- #MeToo και #TimesUp: τα δύο αυτά κινήματα κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και υπέρ της ισότητας είχαν την τιμητική τους. Όχι μόνο πολλοί καλεσμένοι φορούσαν λευκά τριαντάφυλλα σε ένδειξη αλληλεγγύης, αλλά οι τραγουδίστριες Τζάνελ Μονά και Κίσα προκάλεσαν ρίγη στο κοινό, η μια με την ομιλία της, η άλλη με το τραγούδι της "Praying" ως μορφή μαρτυρίας σε βάρος ενός παραγωγού που κατηγορεί ότι τη βίασε. Και οι δύο καταχειροκροτήθηκαν.

-- Αντιπολίτευση στον Τραμπ: η μετανάστευση που ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποσχέθηκε να σταματήσει εξυμνήθηκε στη σκηνή του Madison Square Garden. H κουβανο-μεξικανή τραγουδίστρια Καμίλια Καμπέγιο, συνθέτρια του τραγουδιού "Havana" υποστήριξε αυτούς τους ονειροπόλους που παιδιά ακόμη έφθασαν παράνομα στις ΗΠΑ και τους οποίους η κυβέρνηση Τραμπ προτίθεται πλέον να απελάσει, ενώ παρουσίασε βίντεο των U2 που τραγουδούν πάνω σε πλοίο, με το Άγαλμα της Ελευθερίας, σύμβολο του ανοίγματος στους μετανάστες, να διακρίνεται στο βάθος.

Όσον αφορά την πρώην υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, έκανε μια απρόσμενη εμφάνιση που εξέπληξε όλους διαβάζοντας ένα απόσπασμα του επικριτικού βιβλίου για τον Λευκό Οίκο "Φωτιά και Οργή".

-- Τιμή στον Jay-Z: Η Μπιγιονσέ ήταν η μεγάλη χαμένη των Grammy 2017. Ο σύζυγός της Jay-Z, ένα από τα φαβορί για τα μουσικά βραβεία 2018 στα οποία πήγε με ρεκόρ οκτώ υποψηφιοτήτων, ήταν ο μεγάλος χαμένος της φετινής διοργάνωσης. Ωστόσο δύο από τους μεγάλους νικητές της βραδιάς, ο Κέντρικ Λαμάρ και ο Μπρούνο Μαρς, του απέτισαν τιμή τονίζοντας πόσο πολύ τούς έχει επηρεάσει στη δουλειά τους. "Ο Τζέι πρόεδρος", αναφώνησε ο Λαμάρ.

-- Η Καναδή Αλέσια Κάρα, 21 ετών, που έγραψε το τραγούδι "Scars to Your Beautiful", ανέτρεψε τα προγνωστικά και απέσπασε το βραβείο της "Αποκάλυψης της χρονιάς". "Καμώνομαι ότι κερδίζω τα Grammy από τότε που ήμουν παιδί, κάτω από το ντους", δήλωσε μόλις ανακοινώθηκε η νίκη της. Η Αλέσια πρωτοεμφανίστηκε σε βίντεο που αναρτούσε με χιουμοριστικές μιμήσεις της --συχνά εκπληκτικής ομοιότητας-- διάσημων τραγουδιστριών όπως η Τέιλορ Σουίφτ και η αξέχαστη 'Ειμι Γουάινχαουζ.

-- Και εάν τα Grammy επέστρεφαν στη Νέα Υόρκη; Τα μουσικά βραβεία αναμένεται να ταξιδέψουν για το Λος 'Αντζελες το 2019, αλλά πολλοί καλεσμένοι χαιρέτισαν χθες βράδυ τη διοργάνωσή τους στη Νέα Υόρκη, για πρώτη φορά μετά το 2003, και εξέφρασαν την ελπίδα ο θεσμός να παραμείνει εκεί. Για τον λόγο αυτό, ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλέιζιο υποσχέθηκε να τα διεκδικήσει.

"Πιστεύω ότι η Νέα Υόρκη είναι η πόλη της μουσικής και το Λος 'Αντζελες είναι περισσότερο η πόλη του κινηματογράφου", δήλωσε ο ράπερ Ice-T.

Πηγή: skai.gr