Γέφυρα για την Ευρώπη το 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Χορού

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι δηλώσεις συμμετοχής για το «3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλασικού & Σύγχρονου Χορού», που θα διεξαχθεί στις 4 Μαρτίου στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών, στο Ψυχικό. Η διοργάνωση θα είναι “open” και θα πάρουν μέρος χορευτές από την ηλικία των 7 ετών μέχρι και Επαγγελματίες χορευτές.

Έπειτα από τη συνεργασία των διοργανωτών με το International Ballet and Contemporary Dance Competition Domenico Modugno, δύο Solist, ένα Duet και ένα Group, θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος στον φημισμένο Διεθνή Διαγωνισμό της Ιταλίας.

«Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στους Έλληνες χορευτές ν’ αγωνιστούν σ’ έναν από τους κορυφαίους διαγωνισμούς του κόσμου, έτσι ώστε ν’ αποκομίσουν εμπειρίες αλλά και να δείξουν τη δουλειά τους εκτός των ελληνικών συνόρων. Θέλουμε ως διοργάνωση να συντελέσουμε στην αναβάθμιση του Κλασικού και του Σύγχρονου Χορού στην Ελλάδα.

Οι συμμετοχές κάθε χρόνο γίνονται όλο και περισσότερες, όπως και η συμμετοχή του κοινού που έρχεται ν’ απολαύσει τις χορογραφίες. Αυτό δείχνει ότι ο Κλασικός Χορός ταιριάζει στους Έλληνες και ιδιαίτερα στις νέες γενιές που τολμούν να παρουσιάσουν την τέχνη τους μπροστά στο κοινό, αλλά και ν’ αξιολογηθούν από την κριτική επιτροπή. Φροντίζουμε κάθε χρόνο οι κριτές να είναι αναγνωρισμένοι χορευτές και χορογράφοι από τη χώρα μας και από το εξωτερικό», δήλωσε η καλλιτεχνική διευθύντρια του πρωταθλήματος, Βέρα Λεβογιάννη.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος η διοργάνωση θ’ αποτελέσει μια ημέρα γιορτής για τον Κλασικό και Σύγχρονο Χορό. Δεκάδες χορευτές και χορεύτριες απ’ όλη την Ελλάδα και την Κύπρο θα προσφέρουν ένα εντυπωσιακό θέαμα και θα διεκδικήσουν υποτροφίες για σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και χρηματικά έπαθλα. Όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα τιμηθούν με το μετάλλιο συμμετοχής, ενώ τα προγράμματά τους θα προωθηθούν στα Social Media. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα ολοκληρωθούν στις 4 Φεβρουαρίου 2018.

Περισσότερες πληροφορίες www.morgana.gr
Πηγή: skai.gr