Βρετανία: Η Έλεν Μίρεν στον ρόλο της Μεγάλης Αικατερίνης

Τη ρωσίδα αυτοκράτειρα Αικατερίνη ΙΙ, γνωστή και ως Μεγάλη Αικατερίνη, θα υποδυθεί η βρετανίδα ηθοποιός Έλεν Μίρεν στη νέα τηλεοπτική σειρά του αμερικανικού τηλεοπτικού καναλιού HBO, όπως έγραψε η εφημερίδα Daily Mail.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα η Μίρεν, επιβεβαίωσε ότι άρχισε τα γυρίσματα της σειράς που έχει τέσσερα επεισόδια σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη Φίλιπ Μάρτιν. H διάσημη βρετανίδα ηθοποιός επιβεβαίωσε την συμμετοχή της στην νέα αυτή τηλεοπτική σειρά, κατά τη διάρκεια της απονομής των βραβείων της «Χρυσής Σφαίρας».

Helen Mirren, who has played both Elizabeth I  and Elizabeth II is to portray Catherine the Great in a new  lavish television drama
 
Αναμένεται ότι τα περισσότερα γυρίσματα για τις ανάγκες της τηλεοπτικής σειράς θα γίνουν στα αυτοκρατορικά ανάκτορα της Αγίας Πετρούπολης και στο Τσαρκσκόγιε σελό ( το χωρίο των Τσάρων) εντός του 2018 ή στις αρχές του 2019.
 
Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που η Μίρεν υποδύεται βασιλικούς ρόλους. Το 2005 είχε παίξει στην μίνι σειρά «Ελισάβετ Ι, το 2006 στην ταινία: «Η βασίλισσα» στην οποία υποδύθηκε την σημερινή βασίλισσα Ελισάβετ, αποσπώντας για τον ρόλο της αυτόν το βραβείο Όσκαρ.

Mirren won an Academy Award for her portrayal of the Queen in 2006

Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ