Ντενέβ: Άλλο βιασμός, άλλο σεξουαλική παρενόχληση και άλλο κόρτε

Άρθρο γνώμης δημοσιεύει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Le Monde στην οποία 100 διάσημες γυναίκες της Γαλλίας υπογραμμίζουν πως είναι διαφορετικό ζήτημα ο βιασμός και εντελώς διαφορετικό το νέο «κύμα» ρατσισμού κατά των ανδρών.

Μεταξύ των γυναικών που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο άρθρο και καταθέτουν τις απόψεις τους για το ζήτημα των σεξουαλικών παρενοχλήσεων είναι και η ηθοποιός Κατρίν Ντενέβ η οποία σημειώνει: «Ο βιασμός είναι χωρίς αμφιβολία έγκλημα. Αλλά το φλερτ επιτυχημένο ή αποτυχημένο δεν είναι σε καμία περίπτωση κολάσιμη συμπεριφορά. Είναι αδύνατο να έχουμε αναγάγει τα πάντα σε σεξουαλική παρενόχληση. Προσωπικά προτιμώ έναν άνδρα που «παίζει» παρά έναν άνδρα χωρίς ρόλο».

Στο κείμενο που δημοσιεύει η ηλεκτρονική έκδοση της Le Monde οι γυναίκες της Γαλλίας σημειώνουν πως το «κύμα» αντιδράσεων και καταγγελιών που έχει ξαφνικά προκύψει μετά την αποκάλυψη για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις του Αμερικανού παραγωγού Γουάινστιν, τείνει να γίνει όχι «κύμα» στήριξης για τις γυναίκες αλλά «κύμα» ρατσισμού απέναντι στους άνδρες.

Στην επιστολή σημειώνεται πως οι ακραίες αντιδράσεις απέναντι σε μία φυσιολογική ανδρική ερωτική προσέγγιση εξυπηρετεί «μόνο τις ακραίες φωνές που για χρόνια ήθελαν και θέλουν τις γυναίκες ως σκεύη αναπαραγωγής».

«Εκστρατεία καταδόσεων», «συνοπτική δικαιοσύνη»: άνδρες που «τιμωρήθηκαν κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους, υποχρεώθηκαν σε παραίτηση, ενώ το μόνο κακό που έκαναν ήταν να αγγίξουν ένα γόνατο, να αποπειραθούν να κλέψουν ένα φιλί, να μιλήσουν για 'προσωπικά' πράγματα σε ένα επαγγελματικό δείπνο ή να στείλουν μηνύματα με σεξουαλικά υπονοούμενα σε μια γυναίκα, η έλξη με την οποία δεν ήταν αμοιβαία», υποστηρίζουν κάνοντας λόγο για ένα «καθαρτήριο κύμα».

«Αυτός ο πυρετός να στείλουμε τα 'γουρούνια' στο σφαγείο, αντί να βοηθάει τις γυναίκες να αυτονομηθούν, εξυπηρετεί στην πραγματικότητα τα συμφέροντα των εχθρών της σεξουαλικής ελευθερίας, των θρησκευτικών εξτρεμιστών, των χειρότερων αντιδραστικών και αυτών που θεωρούν (....) ότι οι γυναίκες είναι ξεχωριστά όντα, παιδιά με πρόσωπο ενηλίκου, που ζητούν να προστατεύονται».

«Ως γυναίκες, δεν αναγνωρίζουμε τον εαυτό μας μέσα σ' αυτόν τον φεμινισμό που, πέρα από την καταγγελία των καταχρήσεων εξουσίας, παίρνει το πρόσωπο ενός μίσους προς τους άνδρες και τη σεξουαλικότητα», συνεχίζουν οι γυναίκες που υπογράφουν το κείμενο αυτό, λέγοντας ότι υπερασπίζονται «μια ελευθερία να ενοχλείς, απαραίτητη για τη σεξουαλική ελευθερία».
Πηγή: skai.gr