Στην αντιπολίτευση της Βενεζουέλας απονεμήθηκε το φετινό Βραβείο Ζαχάρωφ

Στη δημοκρατική αντιπολίτευση της Βενεζουέλας και στους πολιτικούς κρατούμενους που βρίσκονται στις φυλακές της νοτιοαμερικανικής χώρας απονεμήθηκε το φετινό Βραβείο Ζαχάρωφ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που τιμά τους αγώνες για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σε ανακοίνωσή της η Ευρωβουλή υποστηρίζει ότι από τις αρχές του έτους περισσότεροι από 130 αντιφρονούντες έχουν δολοφονηθεί στη Βενεζουέλα, και περισσότεροι από 500 έχουν φυλακιστεί αυθαίρετα. Ανάμεσα στους κρατούμενους βρίσκονται επιφανείς αντιπολιτευόμενοι πολιτικοί.

Η Ευρωβουλή κατηγορεί το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα του προέδρου Νικολάς Μαδούρο ότι έχει περιορίσει συστηματικά το κράτος δικαίου και τη συνταγματική τάξη.

«Το Βραβείο Ζαχάρωφ έχει μεγάλο νόημα για εμάς, όχι μόνο διότι έχουμε περάσει χρόνια αγώνων. Το πιο σημαντικό είναι ότι νιώθουμε ότι υπάρχει πραγματική κατανόηση για αυτά που συμβαίνουν στη Βενεζουέλα», είπε ο πρόεδρος της βενεζουελανής Βουλής Χούλιο Μπόρχες.

Η Βουλή έχει χάσει κάθε νομοθετική εξουσία μετά την συγκρότηση της πανίσχυρης Συντακτικής Συνέλευσης, το καλοκαίρι, η οποία ελέγχεται πλήρως από το καθεστώς Μαδούρο.
Πηγή: skai.gr