BAZAART 2017 για την υποστήριξη της ActionAid στην Ελλάδα

Με το «BAZAART 2017», ένα ξεχωριστό εορταστικό project όπου η τέχνη συναντάται με την κοινωνική προσφορά, υποδέχεται τα φετινά Χριστούγεννα η εταιρεία γραφικών τεχνών Macart.

Η εκδήλωση θα φιλοξενείται μέχρι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στον Πολιτιστικό Χώρο της εταιρείας στην Αθήνα (Λένορμαν 244). Εκεί γνωστοί καλλιτέχνες, συνεργάτες και φίλοι της Macart θα διαθέτουν προς πώληση μοναδικές δημιουργίες τους, προκειμένου να συγκεντρωθούν έσοδα για την υποστήριξη της δράσης της ActionAid στην Ελλάδα.

Το «BAZAΑRT 2017» εγκαινιάστηκε με μεγάλη επιτυχία την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου και ως την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου οι επισκέπτες του θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και φυσικά να αποκτήσουν σε προνομιακές τιμές δημιουργίες γνωστών εικαστικών όπως ο Δημήτρης Αναστασίου, η Τάνια Δημητρακοπούλου, ο Κωνσταντίνος Έσσλιν, ο Κωνσταντίνος Κερεστετζής, ο Νίκος Κυριακόπουλος, ο Νίκος Μόσχος, η Σοφία Παπαδοπούλου, ο Κώστας Παππάς, ο Χρίστος Σιμάτος, ο Αχιλλέας Χρηστίδης.

Για την υποστήριξη της ActionAid, στους επισκέπτες διατίθενται επίσης προς πώληση χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα, «ντυμένα» με πρωτότυπες και κυρίως προσωποποιημένες εκτυπώσεις, βιβλία, είδη δώρων, χειροποίητα κοσμήματα και μινιατούρες, τα οποία προσφέρουν αποκλειστικά για το «BAZAART 2017» όχι μόνο η Macart αλλά και συνεργάτες και φίλοι της εταιρείας.

Τα φετινά Χριστούγεννα επιλέξτε δώρα για τους αγαπημένους σας από την πρωτότυπη συλλογή της Macart, συνδράμοντας έτσι το έργο της ActionAid. Γιατί οι ζωές των ανθρώπων αλλάζουν και με τα πιο μικρά πράγματα…

Σχετικά με την ActionAid

Η ActionAid είναι μια ανεξάρτητη, διεθνής οργάνωση που από το 1972 αλλάζει για πάντα τις ζωές των φτωχότερων και πιο αδικημένων ανθρώπων. Σήμερα, δουλεύει με περισσότερους από 15.000.000 ανθρώπους σε 45 χώρες χωρίς να αρκείται στην παροχή βοήθειας. Αντιθέτως, δίνει προοπτική, δημιουργώντας έργα, προγράμματα ενδυνάμωσης κι εκστρατείες που φέρνουν οριστικές αλλαγές σε υποδομές, νοοτροπία και νόμους.

Στην Ελλάδα, η ActionAid ξεκίνησε το 1998 και έκτοτε δημιουργεί ενεργούς πολίτες και γέφυρες αλληλεγγύης μεταξύ των υποστηρικτών της και των πιο περιθωριοποιημένων συνανθρώπων μας. Στηρίζει τους συμπολίτες μας που βιώνουν κοινωνικό και οικονομικό αποκλεισμό με το «Επίκεντρο», ένα Κέντρο Ενδυνάμωσης στον δήμο Αθηναίων, αλλά και 57 περιθωριοποιημένες κοινότητες στον κόσμο χάρη στους Έλληνες και Κύπριους Αναδόχους Παιδιού. Επίσης, υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα με την συμμετοχή χιλιάδων μαθητών ετησίως, πραγματοποιεί εκστρατείες ευαισθητοποίησης κι ενημέρωσης για θέματα κοινωνικού αποκλεισμού και ανταποκρίνεται στην προσφυγική κρίση.

Σχετικά με την Macart

H Macart ιδρύθηκε το 1993 από άτομα που η εμπειρία τους στις γραφικές τέχνες ξεκινά από το 1977.

H εταιρεία έχει αποσπάσει διεθνή και ελληνικά βραβεία για την ποιότητα των εργασιών της, ενώ έχει πιστοποίηση ποιότητας ISO 9001:2015 για το σχεδιασμό, την οργάνωση και την παραγωγή εντύπων.

Πριν από περίπου 3 χρόνια, η αγάπη των ιδιοκτητών της Macart για την τέχνη «γέννησε» τον Πολιτιστικό Χώρο της εταιρείας,στον οποίο σε τακτά χρονικά διαστήματα διοργανώνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Τα εγκαίνια του ειδικά διαμορφωμένου πολυχώρου έγιναν τον Οκτώβριο του 2014 με μία έκθεση που φιλοξένησε έργα 21 διακεκριμένων σύγχρονων ζωγράφων.

Έκτοτε στον Πολιτιστικό Χώρο Macart πραγματοποιήθηκαν αρκετά εικαστικά events όπως εκθέσεις φωτογραφίας σημαντικών Ελλήνων φωτογράφων («Ενδιάμεσοι χώροι», «Μουσικές σκηνές»), έκθεση με ψηφιακά τυπώματα giclee που έφεραν την υπογραφή σύγχρονων Ελλήνων εικαστικών («Art in multiples»), καθώς και παρόμοιες εκδηλώσεις που κάθε φορά τυγχάνουν μεγάλης ανταπόκρισης και επισκεψιμότητας από καλλιτέχνες, διευθυντές Μουσείων και Πινακοθηκών, ιδιοκτήτες γνωστών γκαλερί, κριτικούς και ιστορικούς τέχνης, συλλέκτες, δημοσιογράφους και φυσικά εξέχοντες εκπροσώπους από τον χώρο των Γραφικών Τεχνών.

Πολιτιστικός Χώρος Macart: Λένορμαν 244, 10443 Αθήνα, τ. 210 5132322
Πηγή: skai.gr