Κινέζοι καλλιτέχνες δημιουργούν γλυπτό 300 μέτρων από χιόνι

Γλυπτό από χιόνι, μήκους περίπου 300 μέτρων το οποίο θα εκτεθεί σε έκθεση έργων τέχνης από χιόνι τον Δεκέμβριο στην βορειοανατολική επαρχία Χαϊλονγκτζιάνγκ, σχεδιάζουν να δημιουργήσουν Κινέζοι καλλιτέχνες.

Το κύριο τμήμα του γλυπτού, το οποίου θα αποτελείται από τρία μέρη, θα απεικονίζει ένα κορίτσι που ανοίγει τα χέρια της, ενώ το γλυπτό θα έχει 35 μέτρα ύψος. Όταν ολοκληρωθεί θα είναι το μεγαλύτερο γλυπτό από χιόνι που δημιουργήθηκε ποτέ στην έκθεση.

Η Κίνα θα φιλοξενήσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022 και το θέμα της γλυπτικής θα αντανακλά αυτή τη διοργάνωση, εκτιμούν αρμόδιοι φορείς.

«Κάτω από τη λάμψη των πέντε δαχτυλιδιών- το σήμα των Ολυμπιακών Αγώνων, το κορίτσι ανοίγει τα χέρια του και τα φτερά αντιπροσωπεύουν τα όνειρα των ανθρώπων» λέει ο καλλιτέχνη Ζανγκ Νίνγκε.

Η Διεθνής Έκθεση Γλυπτών από Χιόνι πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Χαρμπίν, πρωτεύουσα της επαρχίας Χαϊλονγκτζιάνγκ από το 1989. Σε αυτήν συμμετέχουν κάθε χρόνο, κορυφαίοι καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο.

Για τον Ζανγκ και την ομάδα του, η πρόκληση δεν είναι μόνο το μέγεθος του γλυπτού, αλλά και οι λεπτομέρειες. Τα σχέδιά τους περιλαμβάνουν σκαλισμένα πεύκα και χιονισμένα βουνά. «Σίγουρα θα μείνει στη μνήμη των ανθρώπων» λέει ο καλλιτέχνης. 
Πηγή: skai.gr