Αφιέρωμα στον Ελύτη στη Βρετανική Βιβλιοθήκη

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο της Βρετανικής Βιβλιοθήκης, στο Λονδίνο, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής εκδήλωση-αφιέρωμα στο έργο του Οδυσσέα Ελύτη, υπό τον τίτλο «Ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας!»

Η εκδήλωση περιλάμβανε απαγγελία ποιημάτων του νομπελίστα ποιητή στα ελληνικά και στα αγγλικά και μουσική του Γιώργου Κουρουπού. Τους στίχους απήγγειλαν η ποιήτρια Ιουλίτα Ηλιοπούλου και ο πρώην πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα Τζον Κίτμερ, ενώ συμμετείχαν ο βαρύτονος Τάσης Χριστογιάννης και η μέτζο σοπράνο Θεοδώρα Μπάκα.

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη νέα πεντάγλωσση έκδοση ανθολογίας στίχων του Οδυσσέα Ελύτη που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΙΚΑΡΟΣ σε έντυπη και ηχητική μορφή (CD). 



Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρέσβης της Ελλάδος στο Ηνωμένο Βασίλειο Δημήτριος Καραμήτσος – Τζιράς και ο Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Λονδίνο Ευριπίδης Ευρυβιάδης. 

Παραβρέθηκαν ακόμα εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού, πνευματικού και επιχειρηματικού κόσμου καθώς και μέλη της ελληνικής ομογένειας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρεσβείας στο Λονδίνο και την ευγενική χορηγία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση και της Links of London. Το συντονισμό είχε η εταιρεία παραγωγής Ark4Art.



Πηγή: Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο