Κίνα: «Στο φως» αρχαία επιγραφή από τη Δυναστεία των Σονγκ

Μία αρχαία επιγραφή λαξευμένη σε βράχο καθώς και ένα πέτρινο μνημείο ηλικίας 900 χρόνων ανακαλύφθηκαν σε ένα βουνό στην κομητεία Τσισιάν της επαρχίας Χεμπέϊ, στη βόρεια Κίνα.

Η επιγραφή, η οποία αποτελείται από περισσότερους από 130 κινεζικούς χαρακτήρες, ήταν σκαλισμένη σε ένα κομμάτι λείας πέτρας, ύψους περίπου 1 μέτρου και πλάτους 1,5 μέτρων, ενώ το πέτρινο μνημείο ήταν κάτω από την επιγραφή, σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αρχών για την πολιτιστική κληρονομιά.

Τόσο η επιγραφή όσο και το μνημείο κατέγραφαν την ανακαίνιση του ναού Τσόουτσαν κατά τη διάρκεια της Δυναστείας των Σονγκ (960-1279).

Εικάζεται ότι ο ναός Τσόουτσαν είναι εκεί όπου δίδαξε τον βουδισμό Ζεν ο δάσκαλος Σενγκτσόου, ένας διάσημος μοναχός στη διάρκεια της Δυναστείας Βόρειας Τσι (550-577). Σύμφωνα με τα ιστορικά αρχεία, ο Σενγκτσόου διδάχθηκε το βουδιστικό δόγμα και τις πολεμικές τέχνες στο ναό Σαολίν. Ως ειδικός στην τέχνη του Κουνγκ Φου, ο Σενγκτσόου διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην παράδοση των μοναχών Σαολίν που ασκούσαν πολεμικές τέχνες.

« Η νέα αυτή ανακάλυψη προσφέρει πολύτιμα υλικά για την μελέτη της ιστορίας του Ναού Τσόουτσαν και άλλων διάσημων ναών», δήλωσε ο Λίου Σιντσάνγκ επικεφαλής του ιστορικού συνδέσμου της πόλης Χαντάν.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ