To «Γνωρίζοντας την Ιστορία μας» και σε ψηφιακή μορφή μέσω podcasts

To «Γνωρίζοντας την Ιστορία μας» του ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ και σε ψηφιακή μορφή μέσω podcasts.

Τα podcasts, τα ηχητικά ψηφιακά αρχεία του ραδιοφωνικού ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ 100,3 είναι διαθέσιμα στο κοινό μέσω διαδικτύου.

Τώρα με τα podcasts ο ακροατής απελευθερώνεται και ακούει τα αγαπημένα του ντοκιμαντέρ οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Μπορεί να ακούει τα επεισόδια όποτε και όπου εκείνος θέλει, καθώς τα κατεβάζει στο smartphone του, στο tablet ή σε οποιαδήποτε άλλη συσκευή που μπορεί να αναπαράγει ένα MP3 αρχείο. Μπορεί να τα ακούει στον δρόμο, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στο αυτοκίνητο, στο σουπερμάρκετ ή στο γυμναστήριο. Μπορεί να τα ακούει την ώρα που κάνει δουλειές στο σπίτι ή σε ένα διάλειμμα από την δουλειά στο γραφείο.

To «Γνωρίζοντας την Ιστορία μας» είναι η πρώτη συστηματική προσπάθεια στην Ελλάδα για παραγωγή περιεχομένου σε αυτή την ψηφιακή μορφή.

Η προσπάθεια ξεκινά με το ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ «Γνωρίζοντας την Ιστορία μας- Ακρόπολη» που παρουσιάζει μέσα σε 20 επεισόδια την ιστορία του Ιερού Βράχου της Ακροπόλεως από τα μυκηναϊκά χρόνια μέχρι σήμερα.

Κορυφαίοι Έλληνες καθηγητές πανεπιστημίου, επιστήμονες οι οποίοι εργάζονται στα έργα αναστήλωσης της Ακρόπολης για περισσότερες από δύο δεκαετίες, με πρωτεργάτη τον καθηγητή αρχιτεκτονικής Μανόλη Κορρέ, μιλούν στον Άρη Πορτοσάλτε για την ιστορία του Ιερού Βράχου, τους μύθους που τον περιβάλλουν, την ζωή της αρχαίας Αθήνας πάνω και γύρω από τον βράχο της Ακροπόλεως, τα ήθη και τα έθιμα των ανθρώπων εκείνης της περιόδου, τον πολιτισμό τους και, πάνω από όλα, το γεγονός ότι ανέδειξαν, συνέλαβαν και παρουσίασαν σε όλη την ανθρωπότητα ένα μοναδικό πολίτευμα, τη δημοκρατία.




Αναλυτικά το υλικό στη διεύθυνση:  http://podcast.skai.gr/
και στα social  https://www.instagram.com/PODCASTSKAI/
https://www.facebook.com/skaipodcast/
 
Πηγή: skai.gr