Πρεμιέρα αύριο με Μήδεια στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης

Με τη «Μήδεια» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης και την παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου, το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων εγκαινιάζει αύριο στις 21.30 το «Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος», και αφήνει το δικό του στίγμα στον πολιτιστικό ορίζοντα του τόπου. Το έργο, που είναι το αποτέλεσμα μιας σημαντικής συνεργασίας του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων με το Θέατρο Τέχνης και το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, επιστρέφει στο Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης, 20 χρόνια μετά.

Άλλη μία παράσταση θα δοθεί την Κυριακή, 23 Ιουλίου, την ίδια ώρα, πριν η «Μήδεια» ξεκινήσει το ταξίδι της σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας.

Μέσα από μια σημαντική συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν», το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Θεσσαλικό Θέατρο, θα φιλοξενηθούν τέσσερις μεγάλες φεστιβαλικές παραγωγές, στο Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης και στο υπαίθριο Θέατρο της ΕΗΜ, με σκοπό το «Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος» να συνεισφέρει στο πανελλήνιο τοπικό πολιτισμό και να ανοίξει εποικοδομητικούς διαλόγους με άλλους πολιτιστικούς φορείς.
Πηγή: skai.gr