Tα μπαλέτα Bejart γιορτάζουν τον Maurice στο Ηρώδειο

Τα μπαλέτα Bejart της Λωζάνης γιορτάζουν τα 30 χρόνια από την δημιουργία τους και τιμούν την επέτειο των 10 χρόνων από την απουσία του κορυφαίου χορογράφου και ένθερμου φιλέλληνα Maurice Bejart (1927-2007) με μια νέα παγκόσμια περιοδεία.

Τα μπαλέτα Bejart θα συναντήσουν το αθηναϊκό κοινό στο Ηρώδειο, την Κυριακή 17 και τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, με ένα αφιέρωμα στις εμβληματικές χορογραφίες του Bejart.

Τα δημοφιλή μπαλέτα ερμηνεύουν τις σημαντικότερες χορογραφίες της καριέρας του Maurice Bejart με δεξιοτεχνία και εκφραστική αρτιότητα, διατηρώντας πάντα το υψηλό επίπεδο αισθητικής.

Οι μουσικές συνδυάζουν την κλασική με την τζαζ και την παραδοσιακή, δημιουργώντας ένα μωσαϊκό ήχων από Beethoven, Rossini, Webern μέχρι Duke Ellington, The Residents, Ινδικά και Αφρικάνικα ακούσματα.

Τo πρόγραμμα περιλαμβάνει και το νέο έργο “t 'M et variations...” που δημιούργησε ο νυν καλλιτεχνικός διευθυντής του μπαλέτου Gil Roman, διάδοχος του Maurice Bejart.

Ο Gil Roman υπογράφει ένα μπαλέτο όπου οι κινήσεις γίνονται λέξεις που απευθύνονται στον Maurice. Μια χορογραφία πάνω στο θέμα της αγάπης και στην εσωτερική ανάγκη για χορό.
Πηγή: skai.gr