Αλαντίν: Γουίλ Σμιθ, Ναόμι Σκοτ & Μένα Μασούντ οι πρωταγωνιστές του remake

Μετά την επιτυχημένη Πανέμορφη και το Τέρας, η Disney εργάζεται πυρετωδώς για μια ακόμα live-action διασκευή παλαιότερης "χρυσοφόρας" ταινίας της. Πρόκειται για τον Αλαντίν, την ομώνυμη ταινία κινουμένων σχεδίων του 1992.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κολοσσός της έβδομης τέχνης ανακοίνωσε επίσημα το Σάββατο ότι βρήκε τους ηθοποιούς που θα υποδυθούν τον Αλαντίν, την πριγκίπισσα Τζασμίν και το Τζίνι. Την παράσταση κλέβει βέβαια ο Γουίλ Σμιθ ως Τζίνι, ενώ τους άλλους δύο ρόλους αναλαμβάνουν η Ναόμι Σκοτ και ο πρωτοεμφανιζόμενος αραβικής καταγωγής Μένα Μασούντ.

Image result for aladdin disney

Σκηνοθέτης της ταινίας θα είναι ο βρετανός Γκάι Ρίτσι, ενώ το σενάριο θα γράψει ο Τζον Όγκοστ.
Η αρχική ταινία κινουμένων σχεδίων ήταν μια κωμική εκδοχή του αραβικού παραμυθιού με πρωταγωνιστή ένα νεαρό που βρίσκει ένα λυχνάρι στο οποίο ήταν παγιδευμένο ένα τζίνι. Το δαιμόνιο δίνει στο νεαρό τη δυνατότητα να του εκπληρώσει τρεις ευχές του.

Όταν κυκλοφόρησε το 1992 το Aladdin ήταν η ταινία με τα μεγαλύτερα έσοδα, ενώ κέρδισε δύο βραβεία Oscar για τη μουσική του. Ας σημειωθεί ότι στο πρωτότυπο φιλμ τον Τζίνι υποδυόταν ο αλησμόνητος Ρόμπιν Ουίλιαμς, ο οποίος αυτοκτόνησε το 2014.

Πηγή: skai.gr