Κλείσιμο

Παράταση για την υποβολή ταινιών μικρού μήκους στις «Νύχτες Πρεμιέρας»

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» για 6η συνεχόμενη χρονιά στηρίζει του νέους Έλληνες σκηνοθέτες. Η φετινή 23η διοργάνωση, που θα πραγματοποιηθεί από τις 20 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου προσκαλεί τους νέους Έλληνες κινηματογραφιστές να συμμετάσχουν στο Διαγωνιστικό Τμήμα Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων παρατείνεται έως τις 24 Ιουλίου. Η υποβολή γίνεται μέσω της ηλεκτρονική πλατφόρμας MoviBeta και οι ελληνικές και κυπριακές συμμετοχές είναι δωρεάν.

Οι ταινίες που θα επιλεχθούν, θα προβληθούν κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, ενώ ειδική κριτική επιτροπή θα απονείμει βραβεία Καλύτερης Ταινίας (Α' και Β'), Σκηνοθεσίας, Σεναρίου, Ανδρικής και Γυναικείας Ερμηνείας. Το Α' βραβείο Καλύτερης ταινίας θα συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο, λεπτομέρειες για το οποίο θα ανακοινωθούν σύντομα.

Στο Διαγωνιστικό Τμήμα δικαιούται να συμμετάσχει κάθε ελληνική ταινία μικρού μήκους που έχει ολοκληρώσει την παραγωγή της από τον Σεπτέμβριο του 2016 μέχρι και το καλοκαίρι του 2017. Για τη συμμετοχή στο Διαγωνιστικό Τμήμα δεν απαιτείται αποκλειστικότητα προβολής ή ελληνικής πρεμιέρας της ταινίας.

Πηγή: skai.gr