Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής

Συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο διοργανώνει την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017 και ώρα 13:00, συναυλία κλασικής μουσικής στην Αίθουσα του Βωμού.

Η Κλεοπάτρα Κυρτάτα στο φλάουτο, η Μαρία Λούκα στο βιολί, ο Σταύρος Παργινός στο τσέλο και η Κατερίνα Τοπαλίδου στο πιάνο, θα συμπράξουν στο 24ο κοντσέρτο του Β. Α. Μότσαρτ για πιάνο. H διασκευή του ορχηστρικού μέρους έχει γίνει από τον H. N. Hummel για τσέλο, βιολί και φλάουτο.

Επιπλέον θα ακουστούν πολύ γνωστά έργα του Γκαμπριέλ Φορέ, όπως η ελεγεία για τσέλο, η φαντασία για φλάουτο, καθώς και η Σισιλιάνα για βιολί από τη σουίτα Πελέας και Μελισάνθη.

Για την παρακολούθηση των συναυλιών είναι απαραίτητη η προμήθεια εισιτηρίου του μουσείου.

Στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής θα συμμετάσχει με δύο εκδηλώσεις για ακόμα μια χρονιά και η ΣΤΑΣΥ ΑΕ. Σε αυτό το πλαίσιο, την Τετάρτη 21 Ιουνίου ο χώρος πολλαπλών χρήσεων στον σταθμό «Σύνταγμα» θα παραμείνει ανοικτός για τους επιβάτες, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δύο μουσικές προτάσεις.

Συγκεκριμένα, από τις 12:30 έως τις 14:00 θα φιλοξενηθεί συναυλία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ενώ στις 15:00 θα ακολουθήσει η μουσική παράσταση από την ομάδα RebeTango, που συνδυάζει το ρεμπέτικο και το τάνγκο.
Πηγή: skai.gr