Έφυγε από την ζωή ο σκηνοθέτης Τζον 'Αβιλντσεν

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης Τζον 'Αβιλντσεν, γνωστός κυρίως για τις ταινίες "Rocky" και "Karate Kid", πέθανε στο Λος Άντζελες σε ηλικία 81 χρόνων.

Ο σκηνοθέτης πέθανε χθες από επιπλοκές καρκίνου του παγκρέατος, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται τον μεγαλύτερο γιο του σκηνοθέτη.

Το 1976, η ταινία "Rocky", που αναφέρεται στην ιστορία του πυγμάχου Ρόκι Μπαλμπόα, τον οποίο υποδύθηκε ο Σιλβέστερ Σταλόνε, κέρδισε τρία Όσκαρ, μεταξύ τους αυτό της καλύτερης σκηνοθεσίας.
Απέναντι στην παγκόσμια επιτυχία της ταινίας, ο Σταλόνε θα υποδυθεί τον διάσημο πυγμάχο έξι φορές στον κινηματογράφο μεταξύ 1976 και 2006.

Ο 'Αβιλντσεν σκηνοθετεί επίσης το 1984 το "Karate Kid". Η ταινία αφηγείται πώς ένας έφηβος αποκτά αυτοπεποίθηση μέσα από την εσωτερική πειθαρχία και τον σεβασμό που διδάχτηκε από τα μαθήματα καράτε.

"Δεκαετίες ολόκληρες, οι ζωηρές περιγραφές του στην ενσάρκωση της νίκης, του θάρρους και του αισθήματος, κατέκτησαν τις καρδιές πολλών γενιών Αμερικανών" δήλωσε ο Πάρις Μπάρκλεϊ, πρόεδρος του αμερικανικού συνδικάτου σκηνοθετών.

Ο Σιλβέστερ Σταλόνε απέτισε φόρο τιμής στον σκηνοθέτη που τον έκανε διάσημο αναρτώντας στο λογαριασμό του το μήνυμα: "Ο σπουδαίος σκηνοθέτης Τζον Τζ. 'Αβιλντσεν που κέρδισε το 'Οσκαρ για τη σκηνοθεσία του Ρόκι! Αναπαύσου εν ειρήνη. Είμαι βέβαιος ότι σύντομα θα σκηνοθετήσεις επιτυχίες στον παράδεισο. Σ΄ευχαριστώ, Sly".
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ