H Λέσβος στις εκθέσεις «Ελλάδος Γεύση» και «Greek Travel Show»

Ο Δήμος Λέσβου, μαζί με το Επιμελητήριο Λέσβου, την Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου, τους συλλόγους της Αθήνας με την αρωγή της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ) και άλλους φορείς, οργανώνουν τη συμμετοχή του νησιού στα δύο σημαντικά εμπορικά – τουριστικά γεγονότα, που διεξάγονται ταυτόχρονα στην Αθήνα, ενόψει της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου:

Στην έκθεση "Ελλάδος Γεύση" (18 - 21 Μαϊου 2017), που αναφέρεται στον τουρισμό και τη γαστρονομία και πραγματοποιείται από την "ALFA EXPO" στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου (νοτιοδυτικά προάστια) και στην έκθεση διακοπών και ταξιδιών "Greek Travel Show" (19 - 21 Μαϊου 2017), που αναφέρεται στον εσωτερικό τουρισμό και πραγματοποιείται από τη "ΔΕΘ HELEXPO" στο Εκθεσιακό Κέντρο "HELEXPO MAROUSSI" (βορειοανατολικά προάστια).

Και οι δύο εκθέσεις, οι οποίες γεωγραφικά καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του λεκανοπεδίου, είναι δύο λαϊκά εμπορικά festivals, που απευθύνονται κατευθείαν στον τελικό καταναλωτή, με βασικότερο στόχο την επιλογή των φετινών διακοπών του και την απευθείας πώληση τους στους επισκέπτες, αλλά και την προώθηση των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων.

Με τη διπλή αυτή ταυτόχρονη συμμετοχή στην Αθήνα, γίνεται στόχευση σε μία πολύ δυναμική κοινή εμφάνιση του παραγωγικού και τουριστικού τομέα της Λέσβου, προσφέροντας τη δυνατότητα παρουσίας στα περίπτερα των δύο εκθέσεων με δικό τους ατομικό χώρο, τόσο φορέων όσο και επιχειρήσεων του νησιού.

• Στην έκθεση “ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΥΣΗ” (στο Περιστέρι) θα δοθεί ατομικός χώρος στους παραγωγικούς φορείς & στις παραγωγικές επιχειρήσεις, ενώ θα υπάρχει παράλληλα ομαδική παρουσία των τουριστικών φορέων & επιχειρήσεων.
• Στην έκθεση “GREEK TRAVEL SHOW” (στο Μαρούσι), θα δοθεί ατομικός χώρος στους τουριστικούς φορείς, στις τουριστικές επιχειρήσεις και στους συλλόγους των Αθηνών, ενώ θα υπάρχει παράλληλα ομαδική παρουσία των παραγωγικών φορέων & επιχειρήσεων.

Tα ενιαία περίπτερα της Λέσβου (και για τις δύο εκθέσεις), θα φιλοξενήσουν και όλους τους γεωγραφικούς τουριστικούς προορισμούς του νησιού, δηλαδή Μυτιλήνη – Θερμή, Γέρα – Ευεργέτουλα, Μανταμάδο – Αγία Παρασκευή, Πλωμάρι, Αγιάσο, Πολιχντίτο (Σκάλα, Βατερά, Νυφίδα), Καλλονή, Πέτρα, Μόλυβο και Ερεσό, Σίγρι, ώστε να προωθηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα ποικίλα και διαφοροποιημένα τουριστικά “προϊόντα” της Λέσβου.Σχετικές προσκλήσεις - ενημερώσεις έχουν γίνει από το δήμο Λέσβου, τις τοπικές γεωγραφικές αντιδημαρχίες και τις τοπικές κοινότητες.

Μεγάλοι χορηγοί, οι δύο ακτοπλοϊκές εταιρείες “BLUE STAR FERRIES” και “HELLENIC SEAWAYS”, που συνδέουν σε καθημερινή βάση, τη Λέσβο με την Αττική.

Κυρίαρχη θέση σε όλη την καμπάνια προώθησης της τουριστικής Λέσβου, θα έχουν οι “προσφορές” των ακτοπλοϊκών εταιρειών, των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και των εν γένει τουριστικών μονάδων του νησιού, τις οποίες θα χορηγήσουν, προκειμένου να συνεισφέρουν στη βελτίωση της πληγείσης λόγω του μεταναστευτικού – προσφυγικού εικόνας του και στην τόνωση του τουριστικού ρεύματος Αθηναίων προς το νησί, τους κρίσιμους καλοκαιρινούς μήνες. Επιπλέον και στις δύο εκθέσεις, θα διοργανωθούν διάφορες εκδηλώσεις πολιτιστικού και γαστρονομικού χαρακτήρα.

Η πρόσβαση των φίλων της Λέσβου στους δύο εκθεσιακούς χώρους είναι πολύ εύκολη, τόσο για το Περιστέρι (στάση metro “Ανθούπολη”), όσο και για το Μαρούσι (Λεωφ. Κηφισίας 39, έξοδος 11 Αττικής οδού). Το ωράριο λειτουργίας των δύο εκθέσεων είναι:

"Ελλάδος Γεύση": Πέμπτη, 18 Μαϊου 2017, 5 μ.μ. – 10 μ.μ. και Παρασκευή, 19 – Κυριακή, 21 Μαϊου 2017, 10:30 π.μ. – 10 μ.μ.

"Greek Travel Show": Παρασκευή, 19 – Κυριακή, 21 Μαΐου 2017, ώρα 10 π.μ. – 8 μ.μ.
Πηγή: skai.gr