Κλείσιμο

Πρωτόγνωρη εικαστική εμπειρία από τη Μαρία Φραγκουδάκη στο Σύνταγμα

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε όσους βρέθηκαν χθες το βράδυ στην πλατεία Συντάγματος. Έκπληξη από αυτές που στο εξωτερικό συμβαίνουν συχνά.

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ τα φώτα της πλατείας χαμήλωσαν και ένα λευκό κρεβάτι εμφανίστηκε κοντά στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία».


Η διεθνούς φήμης εικαστικός Μαρία Φραγκουδάκη παρουσίασε το πρωτοποριακό και πολυαναμενόμενο δρώμενό της «BedSheets – The Duality of Freedom» προσφέροντάς μας μια πρωτόγνωρη και ολοκληρωμένη εικαστική εμπειρία στον δημόσιο χώρο.


Στο συγκεκριμένο δρώμενο, το οποίο συνδυάζει την περφόρμανς, τη ζωγραφική, τη σύγχρονη τεχνολογία και τη διάδραση, συμμετείχε η artist-performer Αναστασία Αργυρίου η οποία ασχολείται με την ψυχολογία της τέχνης.


Τα όσα είδαν οι τυχεροί που παρευρέθησαν στο σημείο, είναι μόνο η αρχή μιας σειράς εικαστικών και διαδραστικών γεγονότων που υπογράφει η καλλιτέχνις.


Ο στόχος του δρώμενου, που δεν έγινε τυχαία στο κομβικό αυτό σημείο, ήταν να διερευνήσει το ερώτημα του αν είμαστε ελεύθεροι ή νομίζουμε πως είμαστε.


«Μια στιγμή αρκεί για να μεταμορφώσει την πρόσοψη του ιστορικού ξενοδοχείου. Να τραντάξει το κοινό, τις αισθήσεις και το νου. Και να πιάσει τον ανυποψίαστο πριν προλάβει να φιλτράρει τις σκέψεις του. Προσμονή της είναι το αυθεντικό, καθαρό συναίσθημα. Η πρώτη αντίδραση» δήλωσε η εικαστικός.
Πηγή: skai.gr