Τατζικιστάν: Υποχρεωτικά στο θέατρο οι αστυνομικοί για να ανέβουν «επίπεδο»

Οι αστυνομικοί του Τατζικιστάν θα πρέπει στο εξής να παρακολουθούν τακτικά θεατρικές παραστάσεις προκειμένου «να βελτιωθεί το πολιτιστικό επίπεδό τους», ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών αυτής της χώρας της κεντρικής Ασίας.

Ανεξαρτήτως βαθμού, οι άνδρες και οι γυναίκες ασφαλείας θα πρέπει να πηγαίνουν στο θέατρο τουλάχιστον μία φορά τον μήνα, τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Ουμαρτζόν Εμομάλι. Με τον τρόπο αυτό "θα ανέβει το πολιτιστικό επίπεδό τους και θα μειωθεί η κούραση που αισθάνονται μετά από μια δύσκολη και αγχωτική ημέρα", εξήγησε. Διευκρίνισε μάλιστα ότι οι αστυνομικοί, τόσο στην πρωτεύουσα όσο και στην περιφέρεια, θα ενημερώνονται για τις πρεμιέρες.

Ο πρόεδρος του Τατζικιστάν Εμομάλι Ραχμόν, που κυβερνά τη χώρα από το 1992 διέταξε το 2015 την κατασκευή ενός θεάτρου, κόστους 100 εκατομμυρίων δολαρίων, που θα είναι το μεγαλύτερο στην κεντρική Ασία.

Το 2012 στη χώρα εγκαινιάστηκε η μεγαλύτερη βιβλιοθήκη της περιοχής και κατόπιν κλήθηκαν οι κάτοικοι να γεμίσουν με βιβλία τα ράφια της.
Πηγή: skai.gr