Το 18ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου σηκώνει αυλαία

Mε την ταινία« Dalida» σηκώνει την αυλαία του, σήμερα, το 18ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στην αθηναϊκή πρεμιέρα θα παραβρεθούν η σκηνοθέτης Λίζα Αζουέλος, η πρωταγωνίστρια Σβέβα Αλβιτί και η πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ Ζιλί Γαβράς. Η τελετή έναρξης πραγματοποιείται στη Στέγη Γραμμάτων και προλογίζει ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Γιώργος Αρχιμανδρίτης.

Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου (23 έως 29 Μαρτίου) θα προβάλει στο διαγωνιστικό του τμήμα δέκα ταινίες, μεταξύ των οποίων η «Οικογένεια Βαν Πέτεγκεμ» (Ma loute) με τη Ζιλιέτ Μπινός, η νέα ταινία του Γκιλιόμ Κανέ με τη σύζυγό του Μαριόν Κοτιγιάρ Rock'n Roll («Αχ, αυτά τα 40!»), η καινούργια ταινία της Κατρίν Ντενέβ «Sage femme» κ.α. Τα βραβεία είναι δύο, αυτό της κριτικής επιτροπής και το βραβείο κοινού.

Παράλληλα προγράμματα, Πανόραμα Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, μαστεκλας, γεμίζουν το επταήμερο πρόγραμμα. Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου δίνει φέτος Carte blanche στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου.
Πηγή: skai.gr