Κλείσιμο

Η Νορβηγία «εκθρόνισε» τη Δανία ως την πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου

Η Νορβηγία «εκθρόνισε» τη Δανία ως την πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου στην Έκθεση Παγκόσμιας Ευτυχίας που δημοσιεύεται τη Δευτέρα και καλεί τα έθνη να οικοδομήσουν την κοινωνική πρόνοια και την ισότητα για να βελτιώσουν την ευημερία των πολιτών τους.

Σύμφωνα με την Έκθεση Παγκόσμιας Ευτυχίας 2017 που εκπονείται από την Ανάπτυξη Δικτύου Αειφόρων Λύσεων (SDSN), μια παγκόσμια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από τα Ηνωμένα Έθνη το 2012, οι Σκανδιναβοί πολίτες είναι και οι πιο ικανοποιημένοι από το επίπεδο ζωής τους.

Οι πολίτες στην υποσαχάρια Αφρική, τη Συρία και την Υεμένη, είναι οι λιγότερο ευτυχείς από τους πολίτες 155 συνολικά χωρών που περιλαμβάνονται στην πέμπτη ετήσια έκθεση.

Η έκθεση
συντάσσεται από οικονομολόγους, κοινωνιολόγους και μαθηματικούς του Δικτύου Βιώσιμων Αναπτυξιακών Λύσεων (SDSN), μια πρωτοβουλία που εγκαινιάστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη το 2012.
Ο στόχος της έκθεσης, είναι να παρέχει ένα άλλο εργαλείο για τις κυβερνήσεις, τις επιχειρήσεις και την κοινωνία των πολιτών για να βοηθήσουν τις χώρες τους να βρουν έναν καλύτερο τρόπο για την ευημερία.

Mε ενδιαφέρον αναμένεται η κατάταξη της Ελλάδας...
Πηγή: skai.gr