Επίτιμος δημότης της Αθήνας ο ηθοποιός Γιώργος Χωραφάς

O διάσημος και καταξιωμένος ηθοποιός Γιώργος Χωραφάς ανακηρύσσεται επίτιμος δημότης της Αθήνας από τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί της Δευτέρας 6 Μαρτίου, στο δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας.

Η πόλη της Αθήνας τιμά έναν διεθνή καλλιτέχνη, με λαμπρή καριέρα στο εξωτερικό.  

Το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5  Μαρτίου, ο Γιώργος Χωραφάς, με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από τον θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη, στήνει, στα γαλλικά, το θεατρικό αναλόγιο «Αναζητώντας τον Ζορμπά - Αποσπάσματα», με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Θα παρουσιαστεί το Σάββατο 4 Μαρτίου, στη 1.30 μετά το μεσημέρι, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και την Κυριακή 5 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι, στην Εθνική Βιβλιοθήκη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στην αίθουσα Book Castle.    

Η εκδήλωση είναι μια πρωτοβουλία του Δικτύου Πολιτισμού Αθήνας του δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο, τις εκδόσεις Καζαντζάκη, την Εθνική Βιβλιοθήκη, το Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο και το υπουργείο Πολιτισμού.

Πληροφορίες

4 Μαρτίου, 13:30, Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Βασ. Σοφίας 22

Είσοδος ελεύθερη. Οι επισκέπτες θα μπορούν να προμηθεύονται αριθμημένα δελτία της εκδήλωσης στην είσοδο του Μουσείου την ημέρα του δρώμενου από τις 13:00-13:30 μ.μ.
5 Μαρτίου, 12:00, Εθνική Βιβλιοθήκη, αίθουσα Book Castle, ισόγειο. Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα

Είσοδος ελεύθερη (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).
Πηγή: skai.gr