Λάθος για Όσκαρ στα βραβεία Όσκαρ - καλύτερη ταινία το Moonlight

Από ένα πρωτοφανές λάθος, για την ιστορία των βραβείων, σημαδεύτηκε η βράδια των Όσκαρ, όταν ο Γουόρεντ Μπίτι ανακοίνωσε ότι το Όσκαρ καλύτερης ταινίας απονέμεται στο μιούζικαλ La La Land, ενώ το βραβείο είχε κερδηθεί από τo Moonlight, του Μπάρι Τζένκινς. 

Ο Μπίτι εξηγήθηκε, στη συνέχεια, λέγοντας ότι του έδωσαν ν' ανοίξει λάθος φάκελο. Εν τω μεταξύ, δύο παραγωγοί του μιούζικαλ, που θεωρείτο το μεγάλο φαβορί, ευχαριστούσαν την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου για την τιμή, όταν ένας από αυτούς κατάλαβε το λάθος υπό το βλέμμα εκατοντάδων εκατομμυρίων τηλεθεατών από ολόκληρο τον πλανήτη.

H Έμα Στόουν, πήρε το όσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου, για την εμφάνισή της στο μιούζικαλ La La Land ενώ το όσκαρ Α’ ανδρικού πήγε στον ηθοποιό Κέισι Άφλεκ, για τον ρόλο του στην ταινία “Manchester by the sea”.

Το όσκαρ καλύτερου σεναρίου πήγε στην ταινία Manchester by the sea ενώ ο Ντέιμιεν Σαζέλ έλαβε το βραβείο Όσκαρ σκηνοθεσίας για το μιούζικαλ La La Land – σε ηλικία μόλις 32 ετών. Πρόκειται για τον νεότερο σκηνοθέτη που το πετυχαίνει αυτό. 

Στο δράμα «Ο εμποράκος», του ιρανού σκηνοθέτη Ασγκάρ Φαρχάντι, απονεμήθηκε το βραβείο Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας. Ο Φαρχάντι απουσίασε από την τελετή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το αντιμεταναστευτικό διάταγμα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Η Βαϊόλα Ντέιβις έλαβε το βραβείο Β΄ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία Fences του Ντένζελ Ουάσινγκτον ενώ ο 43χρονος Μαχέρσαλα Αλί βραβεύτηκε με το όσκαρ Β΄ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία Moonlight..

Το O.J.: Made in America του σκηνοθέτη Έζρα Έντελμαν, έλαβε το Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ. Το ντοκιμαντέρ έχει ασυνήθιστα μεγάλη διάρκεια (7 ώρες και 47 λεπτά) και είναι χωρισμένο σε πέντε επεισόδια.

H Zootopia, της Disney, σε σκηνοθεσία των Ριτς Μουρ και Μπάιρον Χάουαρντ, πήρε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων.Ενδεικτικό της απήχησης που είχε το συγκεκριμένο «παιδικό», είναι και τα έσοδα άνω του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, από τα εισιτήρια.
Πηγή: skai.gr