2οΦόρουμ Δελφών: Έμφαση σε θέματα βιωσιμότητας χρέους και οικονομικής ανάπτυξης

Οι συζητήσεις θα κινηθούν σε 4 κύριους άξονες: Παγκόσμιες γεωπολιτικές ανακατατάξεις, Ευρωπαϊκές προκλήσεις, ζητήματα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και ζητήματα οικονομικής ανάπτυξης. Σε κάθε άξονα εντάσσονται επιμέρους θεματικές οι οποίες εξειδικεύουν τις συζητήσεις και θα συμμετάσχουν κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι αξιωματούχοι και εμπειρογνώμονες. Την έναρξη του συνεδρίου θα πραγματοποιήσει η Α.Ε. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος.

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως στην συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Euro Working Group κ. Thomas Wieserκαι ο επικεφαλής Policy Strategy and Banking του European Stability Mechanism κ. Rolf Strauch, ο εκπρόσωποςτης ΕΕ κ. Μ. Σχοινάςκαι ο πρώηνΠρωθυπουργός κ. Λ. Παπαδήμος.

Ιδιαίτεροενδιαφέρον παρουσιάζει ηειδικήσυζήτησηγια τοελληνικόχρέοςμετηνσυμμετοχήτουΥφυπουργού παράτωΠρωθυπουργώκ.ΔημήτρηΛιάκου και τουμέλουςτης επιτροπήςσοφώντηςΓερμανικήςΚυβέρνησης ΚαθηγητήLars Feld.

Σεξεχωριστή3ώρη συζήτησηγια τηνενίσχυσητης ανταγωνιστικότητας τηςΕλληνικήςΟικονομίας συμμετέχουνοιπρώην ΥπουργοίΟικονομικών, κ.κ.Χαρδούβελης, Παπακωνσταντίνου, Ζανιάς, τομέλος της Μικτής Συντονιστικής Επιτροπής για την Ελλάδα του ΟΟΣΑ Mario Lopez-Roldan, ο Πρέοδρος του ΣΕΒ κ. Φέσσας και σημαντικοί επιχειρηματίες.

Επίκαιρη και σημαντική είναι και η συνεδρία της Κυριακής 5 Μαρτίου με θέμα χρέος και ανάπτυξη και την συμμετοχή του Επικεφαλήςτης Αποστολής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα Declan Costello, του ΓενικούΔιευθυντή Οικονομικής Πολιτικής, της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίαςκ. Philipp Steinberg, και των Νίκου Χριστοδουλάκη και Χρήστου Σταϊκούρα.

Για το πλήρες πρόγραμμα και τους ομιλητές του συνεδρίουεπισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.delphiforum.gr η τη σελίδα του Φόρουμ στο Facebookhttps://www.facebook.com/delphiforum
Την σημαντική αυτή εκδήλωση στηρίζουν οι εταιρείες:ELMIN-Βωξίτες, ΔΕΠΑ, Aegean, The Hellenic Initiative, Libra Group, Hellenic Entrepreneurship Award, Home Project, TAP, OTE, Eurolife, VOLVO, Coca-Cola 3E, Χρυσωρυχεία Θράκης, Google, Εθνική Τράπεζα, Heracles Group of Companies, Lamda, Aluminum of Greece, ΕΛΠΕ, Alpha Bank, Σύνδεσμος Φαρμακευτικών ΕπιχειρήσεωνΕλλάδας, PAPASTRATOS, Microsoft, ΕΥΔΑΠ, Deloitte,IMERYS, Abbvie, Roche, Black Sea Trade Development Bank &Regus.
Πηγή: skai.gr