Κλείσιμο

Ο Σταύρος Ξαρχάκος καλεί τον Τσίπρα να παρέμβει για την εξυγίανση της ΑΕΠΙ

Επιστολή με την οποία καλεί τον πρωθυπουργό να παρέμβει υπέρ της εξυγίανσης της ΑΕΠΙ, απέστειλε ο συνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος στον Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Ξαρχάκος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους έλληνες μουσικούς αλλά και για την αγορά γενικότερα, καθώς, όπως ισχυρίζεται, από την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ΑΕΠΙ, κινδυνεύουν να χάσουν το μοναδικό τους εισόδημα 10.000 Έλληνες δημιουργοί και 160 εργαζόμενοι της ΑΕΠΙ, ενώ προειδοποιεί ότι οι διάφοροι φορείς της αγοράς (ραδιόφωνα, ξενοδοχεία κλπ.) δεν θα μπορούν να παίζουν μουσική νόμιμα.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον συνθέτη, η χώρα μας θα διασυρθεί στο εξωτερικό, καθώς η ΑΕΠΙ εισπράττει και τα χρήματα των ξένων καλλιτεχνών, όλων των χωρών του κόσμου.

Ο Σταύρος Ξαρχάκος αναφέρει πως είχε προειδοποιήσει τον πρωθυπουργό για τους κινδύνους που υπάρχουν στην περίπτωση που τροποποιηθεί το πρώτο νομοσχέδιο Μπαλτά.

Αναλυτικά η επιστολή:




Στο μεταξύ, να σπάσει το απόστημα της ΑΕΠΙ και να ανακληθεί η άδεια λειτουργίας της ζητάει από την υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, με αφορμή τόσο τα συμπεράσματα των ορκωτών λογιστών που έλεγξαν την ΑΕΠΙ όσο και τη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού για την προώθηση στη Βουλή του νομοσχεδίου που ρυθμίζει τα πνευματικά δικαιώματα.

Όπως επισημαίνει ο κ. Μίχαλος, το υπουργείο Πολιτισμού θα πρέπει στο καταρτισθέν νομοσχέδιο για τα πνευματικά δικαιώματα να συμπεριλάβει τις προτάσεις των επιμελητηρίων και του επιχειρηματικού κόσμου και πρωτίστως να συμμετέχουν εκπρόσωποι της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων στα όργανα που θα ελέγχουν στο εξής τις εταιρείες διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων.


Πηγή: skai.gr