Ο Μπέρκοφ αυτοσχεδιάζει στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής

Ο πολυσχιδής Στίβεν Μπέρκοφ αυτοσχεδιάζει στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής, εμπνευσμένος από τους «κακούς» του Σαίξπηρ. Η παράσταση «Shakespeare's Villains» στο Μέγαρο, στις 15 Φεβρουαρίου, είναι το εκρηκτικό one man show του Μπέρκοφ, που παρουσίασε με τεράστια επιτυχία στο Γουέστ Εντ και περιοδεύει σε όλον τον κόσμο.

Ο Βρετανός ηθοποιός καταδύεται στον ψυχισμό των μοχθηρών χαρακτήρων του Βάρδου. Στη μία και μοναδική παράσταση που θα δώσει στην Αθήνα, ο Μπέρκοφ εξερευνά, μέσα από τα λόγια του ίδιου του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, τον σκοτεινό κόσμο του Ιάγου, του Μάκβεθ, του Σάυλοκ, του Ριχάρδου Γ', ηρώων δαιμονικών, που άλλοτε είναι γεννημένοι δεσμώτες της κακίας, άλλοτε έρμαια των καταστάσεων, άλλοτε θύματα μίας παρακμιακής κοινωνίας.

Έχοντας στο ενεργητικό του συμμετοχές σε γνωστά blockbusters («James Bond: Eπιχείρηση Octopussy», «Ο μπάτσος του Μπέβερλυ Χιλς», «Ράμπο» και «Αδελφοί Κρέυ»), αλλά και σε ταινίες-ορόσημα του Στάνλεϋ Κιούμπρικ, όπως «Το κουρδιστό πορτοκάλι» και «Μπάρρυ Λύντον», ο Στήβεν Μπέρκοφ προσεγγίζει τους σαιξπηρικούς κακούς με μαεστρία, επιστρατεύοντας την πείρα ενός καλλιτέχνη διεθνούς φήμης που ξέρει να φλερτάρει με την πρόκληση, τόσο όταν βρίσκεται επάνω στο θεατρικό σανίδι, όσο και μπροστά στον φακό της κάμερας.

Η παράσταση εντάσσεται στον κύκλο εκδηλώσεων «Θέατρο στο Μέγαρο» και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Βρετανικού Συμβουλίου και της βρετανικής πρεσβείας, στο πλαίσιο του προγράμματος Shakespeare Lives.

Η διάρκεια της παράστασης με διάλειμμα είναι δύο ώρες και δέκα λεπτά.
Πηγή: skai.gr