Τραγούδι των Green Day εναντίον του Τραμπ (video)

To αμερικανικό πανκ γκρουπ Green Day, εξαπέλυσε επίθεση κατά του νεοεκλεγέντα Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μέσω βιντεοκλίπ του τραγουδιού "Troubled Times" (Ταραγμένοι καιροί).

Οι Green Day προαναγγέλλουν ένα αυταρχικό καθεστώς και μια χώρα στο έλεος των ωμοτήτων.

Tο βιντεοκλίπ προβλήθηκε για πρώτη φορά την Δευτέρα, με την ευκαιρία της αργίας που ήταν αφιερωμένη στην εμβληματική μορφή του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ του νεότερου, υπέρμαχου των ατομικών δικαιωμάτων. 

Στην αρχή, διακρίνονται διάφορα βίντεο αρχείου από διαδηλώσεις για ίσα δικαιώματα, καθώς και διαδηλωτές να αντιτίθενται στην αντιμεταναστευτική και αντιισλαμική πολιτική του Τραμπ.

Ο Τραμπ κάνει την εμφάνισή του στο κλιπ, με γκριμάτσα, χορεύοντας, ενώ το πρόσωπό του έχει αντικατασταθεί από φλόγες και στο κεφάλι φορά το χαρακτηριστικό κόκκινο καπελάκι της νικηφόρας του προεκλογικής εκστρατείας για τον Λευκό Οίκο.

Το βίντεο σκηνοθέτησε ο Ισπανός Μανού Βικουέιρα ενώ μετά τη νίκη του Ρεπουμπλικανού δισεκατομμυριούχου, ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Μπίλι Τζο Άρμστρονγκ του είχε επιτεθεί ευθέως από τη σκηνή κατά τη διάρκεια των Αμερικανικών Μουσικών Βραβείων στο Λος Άντζελες. «Όχι Τραμπ! Όχι Κου Κλουξ Κλαν! Όχι φασισμός στις ΗΠΑ», είχε φωνάξει. 

Πηγή: skai.gr