Κλείσιμο

Περφόρμανς χορού στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Με μια solo-performance, στις 17/12 και 18/12, σχεδιασμένη από τη χορογράφο Πέρσα Σταματοπούλου, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) ολοκληρώνει το πρόγραμμα δοκιμών του κτιρίου που έπρεπε να προηγηθούν της οριστικής παραλαβής του.

Στην περφόρμανς «Μετατόπιση-Ο δρόμος» ο χορευτής Τάσος Καραχάλιος μέσα από τη συνεχή μετατόπιση του σώματος και τις εναλλαγές βάρους, άξονα, θέσης και βλέμματος, επιχειρεί να ερμηνεύσει την ιδέα ενός κόσμου ο οποίος βρίσκεται σε μία όλο και πιο βίαιη και διαρκή ανακατανομή.

Η περφόρμανς εμπνέεται από το βιβλίο του Φερνάντο Πεσόα «Ο οδοιπόρος» και με εργαλεία το σώμα και τον ήχο προσεγγίζει και καταγράφει μία διαδρομή ανατροπών, παύσεων, εγρήγορσης, επαναπροσδιορισμού και ανασυγκρότησης.

Με τη συνεργασία του μουσικού Σάκη Κλεισιάρη (πρωτότυπη μουσική σύνθεση) δημιουργείται ένα ηχητικό περιβάλλον, ως μουσική παρτιτούρα, πάνω στο οποίο ξεδιπλώνεται σταδιακά η κινητική δράση.

Η διάρκεια της παράστασης είναι 40 λεπτά. Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου που θα διανεμηθούν στο ΕΜΣΤ με σειρά προτεραιότητας μία ώρα πριν από την εκδήλωση.
Πηγή: skai.gr