Έκθεση με έργα από τεχνίτες και καλλιτέχνες της Μεσογείου

Μια ιδιαίτερη έκθεση με έργα που δημιούργησαν από κοινού τεχνίτες και καλλιτέχνες από τη Μεσόγειο φιλοξενεί το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών από τις 21/12.

Κοσμήματα, κεραμικά, ενδύματα και αξεσουάρ ένδυσης, χειροποίητα σύγχρονα και παραδοσιακά έπιπλα, μικροαντικείμενα διακόσμησης, είναι όλα φιλοτεχνημένα από δημιουργούς επτά μεσογειακών πόλεων στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος Medneta.

Δυο τεχνίτες και δυο σχεδιαστές από κάθε πόλη -Βαλένθια, Φλωρεντία, Παλέρμο, Τύνιδα, Βυρηττό και Χεβρώνα- συναντήθηκαν και δημιούργησαν από κοινού δώδεκα αντικείμενα εμπνευσμένα από την ιστορία και την παράδοση της Μεσογείου.

Στόχος του προγράμματος είναι να αναδειχθούν τα δημιουργικά παραδοσιακά και σύγχρονα επαγγέλματα τέχνης της Μεσογείου, η ανταγωνιστικότητά τους και να υποστηριχθεί η παραγωγή τους που διαμορφώνει το αστικό και κοινωνικό περιβάλλον αυτών των πόλεων.

Επικεφαλής του προγράμματος Medneta είναι το Εργαστήριο Χωροταξίας και Οικιστικής Ανάπτυξης της Σχολής Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών - ΠΟΒΑΚΩ και ο Σύλλογος Αργυροχρυσοχόων Αθηνών.

Το εκθεσιακό πρόγραμμα «Υφαίνοντας την Θάλασσα» ξεκίνησε την περασμένη χρονιά από την Βηρυτό. Η αθηναϊκή έκθεση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του αργυροχρυσοχόου Χάρη Βασιλειάδη, «πρωτοπόρου και πολύτιμου συνεργάτη του ερευνητικού προγράμματος Medneta».
Πηγή: skai.gr