Art Thessaloniki: 3.500 επισκέπτες μέσα στο πρώτο διήμερο

Επίκεντρο της τέχνης με υπερτοπική και περιφερειακή βαρύτητα καθίσταται από την πρώτη κιόλας διοργάνωση της η Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair, η οποία πραγματοποιείται μέχρι και αύριο στα περίπτερα 10 και 9 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Τις «πύλες» της πέρασαν την Πέμπτη 1η και την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου συνολικά περίπου 3.500 επισκέπτες.

Είκοσι πέντε γκαλερί από εννέα χώρες, επτά παράλληλα projects, 25 συμμετοχές μουσείων, τιμώμενοι καλλιτέχνες και μουσειακές εκθέσεις, είναι το «μενού» της έκθεσης, την οποία διοργανώνει η ΔΕΘ-Helexpo σε συνεργασία με τον γκαλερίστα κ. Παντελή Τσάτση, που είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής της διοργάνωσης.

Τιμώμενοι καλλιτέχνες είναι ο γλύπτης Θόδωρος και ο ζωγράφος Νίκος Σαχίνης, ενώ ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στον Μάριο Πράσινο. Η έκθεση πλαισιώνεται από ένα δυναμικό και πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, όπου, μεταξύ άλλων, ξεχωρίζουν οι εξής μουσειακές εκθέσεις:

-Collector’s eye Ι, ο εικαστικός Μάριος Πράσινος με έργα, χαρακτικά και πρωτότυπα βιβλία και η εγκατάσταση του Χρήστου Αντωναρόπουλου, συλλογή Κωστόπουλου, επιμελητής Μάνος Στεφανίδης.

-Jewish Museum, επιμέλεια Drorit Gur Arie (Director of Petach Tikva Museum of Art), Tel Aviv.

-outsider art / έκκεντρη τέχνη», επιμέλεια Παύλος Βασιλειάδης, Σάνια Παπά.

-«Άλλοι – Άλλοτε – Τώρα» , επιμέλεια Χάρης Σαββόπουλος, Λουΐζα Αυγήτα.

-Collector’s eye ΙΙ, contemporary art collection, συλλογή Άρις Στοΐδης, επιμέλεια Μαρία Κενανίδου.
Πηγή: skai.gr