O Ίαν Μακ Κέλλεν & ο Πάτρικ Στιούαρτ «έρχονται» στο Μέγαρο Μουσικής

Μετά την τεράστια επιτυχία της αινιγματικής κωμωδίας του Χάρολντ Πίντερ «Νο Man's Land» στο Μπρόντγουεϊ, δύο σπουδαίοι ηθοποιοί του βρετανικού θεάτρου ο Ίαν Μακ Κέλλεν και ο Πάτρικ Στιούαρτ, επιστρέφουν στo West End, μαζί με τους Όουεν Τιλ και Ντέμιεν Μαλόνεϊ, για να παρουσιάσουν στο Wyndham's Theatre την απολαυστική αναβίωση του έργου του Πίντερ από τον σκηνοθέτη Σον Μαθάιας.

Η παράσταση, τα εισιτήρια της οποίας είναι δυσεύρετα ακόμη και στο Λονδίνο, θα μεταδοθεί ζωντανά από τη βρετανική πρωτεύουσα, την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου στις 21:00, στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο της Σειράς National Theatre Live.
Μετά το τέλος του έργου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει -πάντα σε απευθείας μετάδοση- συζήτηση με τους ηθοποιούς και τον σκηνοθέτη της παραγωγής, η οποία φέτος περιοδεύει σε ολόκληρη τη Βρετανία.

Η «Νεκρή ζώνη» (Νο Man's Land) αποτελεί μια ακόμη επιτυχημένη παραγωγή της φετινής σειράς μεταδόσεων από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας, τις οποίες προσφέρει στο φιλότεχνο κοινό το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία και το British Council.

Η κωμωδία του Χ. Πίντερ έχει γράψει τη δική της ιστορία ως ένα από τα καλύτερα έργα της σύγχρονης δραματουργίας: Ένα καλοκαιρινό βράδυ δύο ηλικιωμένοι συγγραφείς, ο Χιρστ και ο Σπούνερ, συναντιούνται σε μια παμπ του Χάμπστεντ στο Λονδίνο. Οι δυο τους σκοπεύουν να συνεχίσουν τη βραδιά τους πίνοντας και συζητώντας στην έπαυλη του Χιρστ. Καθώς περνάει η ώρα, όμως, και μεθούν, αρχίζουν να μοιράζονται μεταξύ τους απίστευτες ιστορίες. Η συζήτηση γίνεται όλο και πιο έντονη και σταδιακά αποκαλύπτεται ένα καλά κρυμμένο παιχνίδι εξουσίας. Η σύγκρουση κλιμακώνεται και η κατάσταση περιπλέκεται όταν εμφανίζονται στην έπαυλη δύο νέοι άνδρες με απειλητικές διαθέσεις.
Πηγή: skai.gr