Ιωάννινα: Η γιορτή αρχίζει, η πόλη αλλάζει, με περισσότερο φως

Με κεντρικό σύνθημα «Τα χρώματα της γιορτής έχουν το δικό μας φως», η πόλη των Ιωαννίνων, υπόσχεται στους κατοίκους της, αλλά και σε εκατοντάδες επισκέπτες που θα την επιλέξουν ως εορταστικό προορισμό για τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά ή τα Φώτα, μία ζεστή, αισιόδοξη ατμόσφαιρα, με άφθονο φως, ποικιλία χρωμάτων κι ένα αρκετά πλούσιο πρόγραμμα ψυχαγωγικών εκδηλώσεων σε κάθε γειτονιά της.

Ένα φαντασμαγορικό, ευχάριστο περιβάλλον, αισθητικής ποιότητας, που θα συνθέτει το Χριστουγεννιάτικο πνεύμα με τις λαϊκές παραδόσεις της περιοχής και τις σύγχρονες υποδομές που προσφέρει η τεχνολογία.

Σε λίγες ημέρες, οι πλατείες, δρόμοι, πεζόδρομοι, πάρκα, σημαντικά αξιοθέατα, εμβληματικά σημεία και δεκάδες γωνιές της πόλης, θα στολιστούν με άπειρα πολύχρωμα λαμπιόνια, διαφόρων σχεδίων.
Παράλληλα, το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιωαννιτών, πολιτιστικοί σύλλογοι, σχολεία, επιχειρηματικοί φορείς, η Ένωση Ξενοδόχων του Νομού, σωματεία επαγγελματιών, μουσικές σχολές, χορευτικοί σύλλογοι, η Μητρόπολη Ιωαννίνων και άλλοι φορείς, θα οργανώσουν δεκάδες εκδηλώσεις, με εορταστικό περιεχόμενο, όπως μουσικές συναυλίες, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, καθώς και διάφορα events σε πλατείες και πεζόδρομους.

Τη δική του, ξεχωριστή χρωματιστή πινελιά στο Χριστουγεννιάτικο παραμύθι θα συμπληρώσει και φέτος το θεματικό χωριό, «Αστερούπολη», με εντυπωσιακά ελκυστικές ψυχαγωγικές προτάσεις για μικρούς και μεγάλους.

Καιρού επιτρέποντος, το σήμα για την επίσημη έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων θα δοθεί, στις 9 Δεκεμβρίου, στην κεντρική πλατεία της πόλης, από το δήμο Ιωαννιτών, που έχει και το γενικό συντονισμό όλων αυτών των πρωτοβουλιών και δράσεων.

Αναμένεται μία εντυπωσιακή τελετή, με πρωτότυπο θέαμα και καλλιτεχνικές δημιουργίες-έκπληξη, όπως συνηθίζουν να παρουσιάζουν τα Ιωάννινα τέτοιες ημέρες τα τελευταία χρόνια. Και βεβαίως, μικροί και μεγάλοι, κάτοικοι της πόλης αλλά και επισκέπτες, θα έχουν, μία ακόμη φορά, την ευκαιρία να απολαύσουν την πολύχρωμη χριστουγεννιάτικη παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους, στην οποία θα πάρουν μέρος, ακροβάτες, ζογκλέρ, ξυλοπόδαροι, θεατρικά σχήματα και μαθητές σχολών χορού.
Πηγή: skai.gr