Η Άνι Λένοξ γράφει για την Μαρίνα Αμπράμοβιτς

«Τη Μαρίνα Αμπράμοβιτς δεν την έχω συναντήσει ποτέ. Δεν έχω παρακολουθήσει κάποια από τις εμφανίσεις της και γνωρίζω το έργο της μόνο μέσα από βίντεο στο You Tube. Ωστόσο περιέργως, αν και μπορεί να ακουστεί κάπως αλαζονικό, νιώθω σαν να την ξέρω πολύ καλά. Τώρα που έχω διαβάσει το αυτοβιογραφικό της βιβλίο «Walk Through Walls» αρχίζω να αποκτώ μία καλύτερη αίσθηση της ύπαρξης της διάσημης περφόρμερ.

Η Μαρίνα έχει ζήσει με την ορμή που έχει η δύναμη της φύσης. Αυτή η δύναμη με εξουσιάζει, μου κόβει την ανάσα και με συνταράσσει, ενώ ταυτόχρονα με εντυπωσιάζει, μου προκαλεί δέος και έμπνευση. Κατά την άποψή μου είναι εντελώς μοναδική. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει, ή θα υπάρξει ποτέ άλλη γυναίκα ή καλλιτέχνις σαν κι αυτή».

Αυτά γράφει, μεταξύ άλλων, η μουσικός Άνι Λένοξ για την πρωτοπόρο καλλιτέχνιδα Μαρίνα Αμπράμοβιτς σε ένα αφιέρωμα που θα δημοσιευθεί στο περιοδικό Vanity Fair Νοεμβρίου.

Παρότι όπως λέει δεν την έχει συναντήσει την γνωρίζει πολύ καλά. «Όπως γυρίζω τις σελίδες του βιβλίου, ακούω τη φωνή της στο κεφάλι μου, σαν να μου αφηγείται τις λέξεις στην πραγματικότητα. Όταν η Μαρίνα μιλάει, είναι σαν να ακούς την αφήγηση ενός θρυλικού παραμυθιού από τα αρχαία τοπία της οροσειράς των Βαλκανίων. Η φωνή της είναι κατευναστική, ήρεμη, και γίνεται το επίκεντρο, ενώ έρχεται σε αντίθεση με το τραύμα, τον φόβο και το σκοτάδι που κουλουριάζονται στη βάση, δίνοντας την ώθηση για να εκφραστεί και να εκκαθαριστεί».

«Μια μέρα ελπίζω η Μαρίνα και εγώ θα συναντηθούμε. Νομίζω ότι έχουμε πολλά να συζητήσουμε», συμπληρώνει η Άνι Λένοξ.
Πηγή: skai.gr