To Ινστιτούτο Γκροτόφσκι και η Avant Art «Insenso» συμπράττουν στη Μονή Λαζαριστών

Το θεατρικό έργο του Δημήτρη Δημητριάδη «Insenso», που σκηνοθετεί ο Πέτρος Σεβαστίκογλου με πρωταγωνίστρια την Αλεξάνδρα Καζάζου, φιλοξενείται στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών από 1η μέχρι 9 Οκτωβρίου.

Η παράσταση, μια παραγωγή του Ινστιτούτου Γκροτόφσκι και της Avant Art, άνοιξε την αυλαία της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης στο Βρότσλαβ της Πολωνίας τον Ιανουάριο του 2016. Επίσης, θα παρουσιαστεί στη Θεατρική Ολυμπιάδα που πραγματοποιείται το φθινόπωρο στην πολωνική πόλη με παραστάσεις σκηνοθετών, όπως οι Σουζούκι, Μπρουκ, Μπάρμπα, Τερζόπουλος, Καστελούτσι, Φαμπρ, Ουίλσον κ.ά.

«Το “Insenso” είναι η ιστορία μιας γυναίκας που “παραφρονεί” από έρωτα, που ο έρωτας εξωθεί πέρα της λογικής της, πέρα του μέτρου, πέρα από κάθε αποδεκτού ορίου: insenso, ολοσχερής ήττα της φρόνησης – εξουθενωτικός θρίαμβος των αισθήσεων, ακροβασία στα όρια της λογικής» σημειώνει η θεατρολόγος Δήμητρα Κονδυλάκη.

Ο Δημήτρης Δημητριάδης ορίζει το έργο του «Insenso» σαν μια όπερα χωρίς μουσική, όπου ο λόγος και το ανθρώπινο σώμα αποτελούν τα μοναδικά όργανα. Κίνηση, λόγος σε αντίστιξη, σε αρμονία η δυσαρμονία. Ένστικτο και λογική σε μια αιώνια συνομιλία. Ένα θέατρο όπου η κίνηση, το σώμα, δεν αποτελούν το αναγκαίο υπόβαθρο του λόγου αλλά που μπαίνουν σε μια διαλεκτική σύγκρουση μαζί του. Θέατρο της έξ-στασης που αναζητεί την ψυχική και σωματική μετακίνηση από την στασιμότητα του αποδεκτού.
Πηγή: skai.gr