Eye's Walk Digital Festival σε εγκατελειμμένα πλοία

Ψηφιακή τεχνολογία, video εγκαταστάσεις, performing art και design εμπειρίας, συνδυάζονται με το ιδιαίτερο πολιτισμικό υπόβαθρο μιας πόλης και είναι το περιεχόμενο του Φεστιβάλ Eye's Walk Digital Festival, ένα φεστιβάλ που ξεκίνησε το 2014 από την Ερμούπολη, εμπνεόμενο από την ιδιαίτερη πολιτιστική και αρχιτεκτονική κληρονομιά της ιστορικής πόλης.

Εκτός από την Ερμούπολη, φέτος θα παρουσιάσει το νέο του έργο με τίτλο «Europass» και στην Ελευσίνα, στις 30 Αυγούστου, στο πλαίσιο των Αισχυλείων 2016.

Κομβικό στοιχείο του έργου είναι η θάλασσα, και οι βιντεοεγκαταστάσεις στο λιμάνι της Ελευσίνας πάνω σε αγκυροβολημένα, αποσυρμένα πλοία «θα μετατρέψουν τον κόλπο της Ελευσίνας σε Θάλασσα πολιτισμού», σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Στο «Europass» συμμετέχουν οι video artists Σπύρος Κουδουνάς με το έργο «Blindness?» (Ελλάδα), η Αγγελίνα Βοσκοπούλου με το «Floating in space» (Ελλάδα), ο Σαμουέλε Λιβιρνέζε με το «Light of thy countenance/continent» (Ιταλία), ο Ντέιβιντ Χόκινς με το «Blue and Black» (Αγγλία) και η Αλίκη Αρναούτη με το «Mare Internum» (Ελλάδα). Επιμελήτρια είναι η Φιλία Μηλιδάκη, την οπτική επικοινωνία έκανε η Ειρήνη Τζαβάρα, η σκηνογραφία είναι της Βέρας Φελέκη και η παραγωγή της multitools. Η προβολή του «Europass» στο λιμάνι της Ελευσίνας (θέση Καλιμπάκι) ξεκινά στις 9μ.μ.
Πηγή: skai.gr