Η «Ταξιδιάρα Ψυχή» στον κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων

Το πρόγραμμα δωρεάν προβολών του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) και της Ένωσης Ελληνικού Ντοκιμαντέρ ολοκληρώνεται αύριο Πέμπτη, 28 Ιουλίου, με την παρουσίαση της ταινίας «Ταξιδιάρα Ψυχή - Μια ταινία για τον Γιάννη Αγγελάκα» της Αγγελικής Αριστομενοπούλου, στον κήπο του ΣΕΑ (στον πεζόδρομο της Ερμού 134).

Η ταινία είναι επικεντρωμένη σε έναν μουσικό που με τους στίχους του σημάδεψε τη ροκ σκηνή της χώρας μας. Ο Γιάννης Αγγελάκας ξεκίνησε το μουσικό του ταξίδι τη δεκαετία του ’80 και μέχρι σήμερα η ποίησή του παραμένει το ίδιο επίκαιρη. Η ταινία τον ακολουθεί στην καθημερινότητά του και θίγει μέσα από τη ματιά του «το πολιτικό αδιέξοδο της χώρας και τον τρόπο που διαμορφώνει την πραγματικότητα η τηλεόραση, ενώ αναζητά τη διέξοδο από τις πόλεις προς τους αγαπημένους τόπους που εγκαταλείψαμε».

Στα δύο χρόνια που διήρκεσαν τα γυρίσματα, βλέπουμε τις μουσικές συναντήσεις με τους συντρόφους του και την εξέλιξη των μουσικών διαδρομών τους μέσα από μια αναζήτηση στα ακούσματα της παιδικής τους ηλικίας, το ρεμπέτικο, τα ηπειρώτικα πολυφωνικά και τις κρητικές μελωδίες.

Η ταινία βραβεύτηκε με το βραβείο Fipresci καλύτερης ταινίας ντοκιμαντέρ για το 2010.


Πηγή: skai.gr