Εκδήλωση μνήμης από το Δήμο Ύδρας

Με αφορμή την τραγική επέτειο της τουρκικής εισβολής κατά τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974 και την συνεχιζόμενη παρουσία του Αττίλα στην κατεχόμενη βόρεια περιοχή της Κύπρου, ο Δήμος Ύδρας διοργανώνει εκδήλωση μνήμης με την συμμετοχή καταξιωμένων επιστημόνων και αναλυτών, καθηγητών του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

«Κυπριακό: Υπάρχουν προοπτικές επίλυσης;»

Τη συζήτηση συντονίζει ο Δήμαρχος Ύδρας Δρ. Γεώργιος Κουκουδάκης.

Οι ομιλητές, Χριστόδουλος Κ. Γιαλλουρίδης, Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής, Κοσμήτορας Σχολής Διεθνών Σπουδών, Επικοινωνίας και Πολιτισμού, Άγγελος Συρίγος, Επίκουρος Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής και Δημήτρης Χρυσοχόου, Καθηγητής Θεωρίας και Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης, θα αναπτύξουν το θέμα της εισβολής τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο, των εθνικών συνεπειών και διεθνών παραμέτρων της Κυπριακής τραγωδίας και της τουρκικής στρατηγικής απέναντι στην Κύπρο και στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό θα γίνει αναφορά και στις σύγχρονες εξελίξεις που αφορούν στις ανατροπές που επέρχονται στο τουρκικό κράτος με έμφαση στο πρόσφατο πραξικόπημα.

Θα ακολουθήσει απαγγελία ποιημάτων της Αντρέα Δημητρίου από το βιβλίο της «The mountains couldn’t walk away» που αναφέρεται στην εισβολή και το δράμα των προσφύγων μέσα από τα μάτια ενός μικρού παιδιού.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Ιουλίου 2016 και ώρα 20:30, στη Συνεδριακή Αίθουσα του Ιερού Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας (εντός του προαυλίου της Μητρόπολης).
Πηγή: skai.gr