«Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Κένεθ Μπράνα, σε live μετάδοση, στο Μέγαρο

Η παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Σαίξπηρ, από τη θεατρική ομάδα του Κένεθ Μπράνα, μεταδίδεται απόψε, στο Μέγαρο Μουσικής, απευθείας από το Λονδίνο -και μάλιστα για πρώτη φορά παγκοσμίως δορυφορικά, σε ασπρόμαυρη εικόνα υψηλής ευκρίνειας High Contrast.

Ο νεοσύστατος θίασος του βραβευμένου Βρετανού ηθοποιού και σκηνοθέτη Κένεθ Μπράνα παρουσιάζει στο Θέατρο Γκάρικ του Λονδίνου διάσημα έργα του κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου.

Η επιτυχία των εξαιρετικών παραγωγών του Kenneth Branagh Theatre Company (KBTC), ήδη από την πρώτη σεζόν, έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Βρετανίας και κατάφερε να κατακτήσει το διεθνές κοινό, μέσω δορυφορικών μεταδόσεων, σε περισσότερες από 800 αίθουσες σε 30 χώρες του κόσμου.

Στον Ρωμαίο και Ιουλιέτα, τη σκηνοθεσία υπογράφουν ο Κένεθ Μπράνα και ο Ρομπ 'Ασφορντ. Στον ρόλο της Ιουλιέτας η Λίλι Τζέιμς, γνωστή ως Λαίδη Ρόουζ από την τηλεοπτική σειρά «Downton Abbey». Tον Ρωμαίο ενσαρκώνει ο Ρίτσαρντ Μάντεν, (Ρομπ Σταρκ, «Game of Thrones»).

Πριν από έναν χρόνο, το νεαρό πρωταγωνιστικό ντουέτο της παράστασης του KBTC γοήτευσε μικρούς και μεγάλους στη φαντασμαγορική μεταφορά της «Σταχτοπούτας» («Cinderella») που σκηνοθέτησε ο Κένεθ Μπράνα για τη μεγάλη οθόνη. Τη Λίλι Τζέιμς και τον Ρίτσαρντ Μάντεν πλαισιώνει λαμπρό καστ ηθοποιών (Sir Derek Jacobi-Μερκούτιος, Meera Syal-Παραμάνα κ.ά.).

Οι μεταδόσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τον Όμιλο ANTENNA, ο οποίος εξασφάλισε τα αποκλειστικά δικαιώματα προβολής για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Oι ζωντανές μεταδόσεις των παραστάσεων του KBTC θα συνεχιστούν και την προσεχή καλλιτεχνική περίοδο 2016-2017.

Στις 27 Οκτωβρίου 2016 (21:15) το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει, απευθείας από το Γουέστ Εντ του Λονδίνου, το έργο «The Entertainer» του Τζον 'Οσμπορν , με πρωταγωνιστή τον Κένεθ Μπράνα. Μαζί του, οι Τζόνα Χάουερ Κινγκ, Τζον Χέρτ, Κρίσπιν Λέτς, Σόφι Μακ Σέρα και Γκρέτα Σκάκι.
Πηγή: skai.gr