Κλείσιμο

Πολιτιστικό τετραήμερο στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με συμμετοχή των Αρσακείων Σχολείων

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διοργανώνει στο πάρκο Σταύρος Νιάρχος (Ευρυπίδου και Δοϊράνης, Καλλιθέα, παλιός ιππόδρομος), ένα πολιτιστικό τετραήμερο το οποίο θα διαρκέσει από την Πέμπτη 23 έως και την Κυριακή 26 Ιουνίου, με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 400 Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες.

Στο πλαίσιο αυτών των πολιτιστικών, αθλητικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων, την Κυριακή 26 Ιουνίου 2016, στις 21.30, θα πραγματοποιηθεί συναυλία του ταλαντούχου εικοσιεξάχρονου συνθέτη Απόλλωνα Ρέτσου, με τίτλο “There once was a freak”, με 16 τραγούδια εμπνευσμένα από το βιβλίο “The Melancholy Death of Oyster and Other Stories”, του Αμερικανού σκηνοθέτη Tim Burton.

Στη συναυλία αυτή, θα συμμετάσχει με πρωταγωνιστικό ρόλο ο Μουσικός Όμιλος των Αρσακείων Τοσιτσείων Σχολείων καθώς και η χορωδία GraduArti των αποφοίτων των Τοσιτσείων Σχολείων.




Στο έργο αυτό ο συνθέτης καταφέρνει να παντρέψει τον rock ήχο της πενταμελούς μπάντας του με τον κλασικό ήχο του δεκαμελούς σχήματος εγχόρδων. Ταυτόχρονα με την ερμηνεία της τετράφωνης χορωδίας αναδεικνύεται μεγαλόπρεπα η αθωότητα, αλλά και ο τρόμος και το μακάβριο «μπαρτονικό» χιούμορ.

Τη συναυλία διευθύνει ο μαέστρος Θεόδωρος Λεμπέσης. Τη διδασκαλία και διεύθυνση των χορωδιών επιμελήθηκε η καθηγήτρια των Αρσακείων Σχολείων Χριστίνα Βαρσάμη Κούκνη.

Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον κόσμο. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Συμβουλευθείτε την ιστοσελίδα των Αρσακείων Σχολείων στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.arsakeio.gr για την πρόσβαση στο ΚΠΙΣΝ και την ακριβή τοποθεσία της εκδήλωσης.
Πηγή: skai.gr