Η γιορτή έναρξης του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

Ξεκινάει αύριο Τρίτη 14/6 το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2016, με μία γιορτή, μια μεγάλη συναυλία στον χώρο που συγκεντρώνει κάθε καλοκαίρι το φιλότεχνο κοινό, την Πειραιώς 260.

Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί όλο τον Ιούνιο και Ιούλιο στην Αθήνα και θα τερματίσει  στις 20 Αυγούστου στην Επίδαυρο.

Οι Χειμερινοί Κολυμβητές, το αγαπημένο συγκρότημα με την ιδιαίτερη φωνή του Αργύρη Μπακιρτζή, εμφανίζονται για πρώτη φορά αύριο Τρίτη στο Φεστιβάλ, για να ξεσηκώσουν το κοινό με τα τραγούδια τους. Μαζί τους εμφανίζεται και η Μπάντα της Φλώρινας, σχήμα με το οποίο έχουν συμπράξει πολλές φορές από την πρώτη τους συνεργασία, το 1985.

Τους Χειμερινούς Κολυμβητές και τη Μπάντα της Φλώρινας συνοδεύει επί σκηνής δεκαμελής χορωδία υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Βρυζάκη και εκλεκτοί καλεσμένοι, μουσικοί και μη, όπως η Μάρθα Φριντζήλα, η Φωτεινή Βελεσιώτου, ο Θωμάς Κοροβίνης, η Σταυρούλα Παυλίκου και άλλοι καλεσμένοι-έκπληξη!

Τα δύο σχήματα διαδέχεται στη σκηνή η Ματούλα Ζαμάνη, μία από τις πιο δυναμικές περσόνες της ελληνικής μουσικής. Η εμβληματική performer με τους πιστούς πολύτιμους σωματοφύλακες-συνεργάτες της, μοιράζεται με το κοινό αληθινές στιγμές και μας ταξιδεύει στο ανέφικτο και ευγενικό συναίσθημα, έχοντας στο δισάκι της μελωδίες και τραγουδια παλιά και νέα.

Η βραδιά όμως δεν τελειώνει ακόμα, καθώς μετά από το live μέρος η βραδιά θα συνεχιστεί με dj set από τον Palov, με μουσικές και ρυθμούς της παγκόσμιας μουσικής σκηνής και επιρροές από jazz, funk, latin και reggae μελωδίες και ρυθμούς απο την Ανατολή εως την Δύση.

Το φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2016 περιλαμβάνει πάνω από 70 ελληνικές και ξένες παραγωγές θεάτρου, χορού, μουσικής.
  
Στα εικαστικά εγκαινιάζει συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και ξεκινά ένα πιλοτικό παράλληλο πρόγραμμα με δράσεις και ημερίδες για το σήμερα και το αύριο του Φεστιβάλ, την φυσιογνωμία και την εξέλιξη των τεχνών που περιλαμβάνει

Ο απολογισμός του Φεστιβάλ
είναι ένα αξιοπρεπές πρόγραμμα που καταρτίστηκε σε χρόνο ρεκόρ διατηρώντας όχι μόνο τον εθνικό χαρακτήρα του αλλά και τον διεθνή- φιλοξενεί δέκα ξένες παραγωγές: Ρομέο Καστελούτσι με σπαράγματα από τον σεξπηρικό «Ιούλιο Κάισαρα», Οσκάρας Κορσουνάβας με Άμλετ, Μίλο Ράου για τα σκοτεινά χρόνια των συρράξεων στα Βαλκάνια και Αν. Ευρώπη, Ροντρίγκο Γκαρσία, Λόλα Αριας για τα Φόκλαντς , Μπρέτ Μπέλι με διασκευή της όπερας Macbeth του Βέρντι κ.ά.
Πηγή: skai.gr