Κλείσιμο

Το ντοκιμαντέρ «Τερματισμός» κάνει πρεμιέρα στο ΔΑΝΑΟ για τους σκοπούς του MDA Ελλάς

Επίσημη πρεμιέρα στον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟ αναμένεται να κάνει στις 11 Μαΐου το ντοκιμαντέρ της Ελιάνας Αμπραβανέλ «Τερματισμός» που προβλήθηκε με επιτυχία στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

«Ο Τερματισμός» είναι ένας οδηγός για σούπερ ήρωες της διπλανής πόρτας, ο οποίος παρακολουθεί τις ζωές τριών "αειθαλών εφήβων" που είδαν τη ζωή τους να αλλάζει με κάθε χιλιόμετρο!

Ο Ιδομενέας είναι ένας εύρωστος Κρητικός που τρέχει τον Αυθεντικό Μαραθώνιο ξυπόλητος, φορώντας αρχαιοελληνική πανοπλία. Ο Αντώνης είναι ένας βοσκός του παλιού καιρού, που ανακάλυψε το ταλέντο του στο τρέξιμο όταν προσπέρασε κατά λάθος ένα λύκο που του είχε κλέψει ένα πρόβατο. Ο Στέλιος είναι ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στην Ελλάδα, που μοιάζει να τρέχει πρόσω ολοταχώς προς την αθανασία. Κάθε φορά που περνούν τη γραμμή του τερματισμού, έρχονται ένα βήμα πιο κοντά στον καθημερινό ήρωα που κρύβουν μέσα τους! 

Η Ελιάνα Αμπραβανέλ είναι σκηνοθέτης, εικαστικός και μαραθωνοδρόμος. Το πρώτο μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ της με τίτλο «Roughcut» έκανε πρεμιέρα στο 15ο ΦΝΘ και προβλήθηκε στον κιν/φο Δαναό.

Η πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τo MDA Ελλάς, Σωματείο για τη φροντίδα των ατόμων με νευρομυικές παθήσεις, και θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τους σκοπούς του MDA Ελλάς και πιο συγκεκριμένα για την προετοιμασία της δρομικής ομάδας που θα αγωνιστεί στις διαδρομές του 34ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας με ειδικά τροποποιημένα αμαξίδια.

Την προβολή θα πλαισιώσουν με ζωντανή εμφάνισή τους οι Λαγοί, ομάδα κρουστών για αγώνες δρόμου μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων, οι οποίοι συνεργάστηκαν στο soundtrack της ταινίας.

Προμηθευτείτε την πρόσκλησή σας ΕΔΩ.

Εναλλακτικά, μπορείτε να προμηθευτείτε προσκλήσεις στο Runner Store, εντός του Golden Hall, μαζί με 15% έκπτωση σε ρούχα και παπούτσια της νέας σεζόν.

Πηγή: skai.gr