Ήδη ανάρπαστος ο νέος, θεατρικός Χάρι Πότερ 5 μήνες πριν την πρεμιέρα

To θεατρικό έργο της J.K. Rowling, «Ο Χάρι Πότερ και το καταραμένο παιδί», που θα κυκλοφορήσει στα βιβλοπωλεία 31 Ιουλίου (την επομένη της παγκόσμιας πρεμιέρας του έργου στο Λονδίνο) είναι ήδη πρώτο στις προπαραγγελίες βιβλίων στο Amazon.

Μία ημέρα αφότου ανακοινώθηκε η έκδοση του θεατρικού έργου, το βιβλίο είναι επίσης πρώτο στις πωλήσεις στον ιστότοπο της βρετανικής αλυσίδας βιβλιοπωλείων Waterstones.

Το κείμενο θα περιληφθεί αρχικά σε μια ειδική έκδοση που θα αντιστοιχεί στην εκδοχή που θα χρησιμοποιηθεί για το ανέβασμα του έργου. Στη συνέχεια θα κυκλοφορήσει μια οριστική συλλεκτική έκδοση που θα περιλαμβάνει τυχόν αλλαγές οι οποίες θα κριθούν αναγκαίες, ανάλογα με τις ανάγκες των παραστάσεων.

Η συγγραφέας διευκρίνισε μέσω του Twitter ότι δεν πρόκειται για μυθιστόρημα αλλά για θεατρικό έργο.

«Ο Χάρι Πότερ και το καταραμένο παιδί» τοποθετείται χρονικά 19 χρόνια μετά τα γεγονότα που περιγράφονται στο έβδομο και τελευταίο βιβλίο της σειράς, το «Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου» που κυκλοφόρησε το 2007. Η παράσταση αναμένεται ότι θα έχει τεράστια επιτυχία: τον Οκτώβριο, 24 ώρες αφότου ξεκίνησαν οι κρατήσεις θέσεων, είχαν πουληθεί ήδη 175.000 εισιτήρια.

«Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ και η ομάδα της έλαβαν τεράστιο αριθμό εκκλήσεων από θαυμαστές της που δεν μπορούν να έρθουν στο Λονδίνο για να δουν το έργο και θα ήθελαν να το διαβάσουν σε βιβλίο», ανέφερε ο Ντέιβιντ Σέλεϊ, ο πρόεδρος του Little, Brown Book Group, του εκδοτικού οίκου που θα εκδώσει το έργο.

Στο έργο, στη συγγραφή του οποίου συμμετείχαν επίσης ο Τζακ Θορν και ο Τζον Τίφανι, ο Χάρι Πότερ εργάζεται πλέον στο υπουργείο Μαγείας. Έχει παντρευτεί και έχει αποκτήσει τρία παιδιά όμως το μικρότερο, ο Άλμπους, «αγωνίζεται με το βάρος της οικογενειακής κληρονομιάς, την οποία ποτέ δεν θέλησε».

Τα βιβλία του Χάρι Πότερ έχουν πουλήσει περισσότερα από 450 εκατομμύρια αντίτυπα στον κόσμο ενώ οι κινηματογραφικές ταινίες που βασίστηκαν σ' αυτά έσπασαν κάθε ρεκόρ, φέρνοντας έσοδα ύψους 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Πηγή: skai.gr