O «Αντωνάκης» και η «Ελενίτσα» αποκτούν χρώμα

Τα 50 χρόνια παρουσίας και επιτυχιών της στον ελληνικό κινηματογράφο και την ελληνική τηλεόραση γιορτάζει η εταιρεία «Καραγιάννης – Καρατζόπουλος».

Η εταιρεία προσφέρει «δώρο» στο ελληνικό κοινό, την θρυλική ταινία «Η γυνή να φοβήται τον άνδρα», αποφασίζοντας να «βάλει» χρώμα στην ιστορική ταινία του ελληνικού κινηματογράφου.

Έχοντας στη διάθεσή της έναν τεράστιο κατάλογο ελληνικών ταινιών που ξεπερνάει τις 325, η «Καραγιάννης - Καρατζόπουλος» αποφάσισε να μετατρέψει σε έγχρωμη την ασπρόμαυρη ταινία που του Γιώργου Τζαβέλλα το 1965.  Η επεξεργασία έγινε στα West wing studios, inc. στη Φλόριντα.
 
Η ταινία θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά την Τρίτη 1η Μαρτίου στα Village στο Μαρούσι, για τα 50 χρόνια λειτουργίας της εταιρείας και τα 100 χρόνια από τη γέννηση του δημιουργού Γιώργου Τζαβέλλα, σε έγχρωμη μορφή.



Πρωταγωνιστές της ταινίας, οι Γιώργος Κωνσταντίνου, Μάρω Κοντού, Δέσπω Διαμαντίδου, Λίλη Παπαγιάννη, Καίτη Λαμπροπούλου, Δέσποινα Νικολαΐδου, Κατερίνα Γώγου, Σταύρο Ξενίδη, Δημήτρης Καλιβωκάς, Νάσος Κεδράκας και Τασσώ Καββαδία.
 


Η ταινία παρουσιάζει τα προβλήματα
των ανθρωπίνων σχέσεων στην Αθήνα και τις δυσκολίες της καθημερινότητας, μέσα από ένα ζευγάρι. Ο Γιώργος Κωνσταντίνου, στο ρόλο του Αντωνάκη αλλά και η Μάρω Κοντού, στο ρόλο της Ελένης, πλάθουν δύο θαυμάσιες ερμηνείες. Είναι η τελευταία ταινία που σκηνοθέτησε ο σπουδαίος Έλληνας σκηνοθέτης. 

Πηγή: skai.gr