Κλείσιμο

Οι υποψηφιότητες των εφετινών βραβείων όσκαρ

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες από την αμερικανική ακαδημία κινηματογράφου για τα κορυφαία βραβεία του χώρου. Διαβάστε αναλυτικά τις υποψηφιότητες.

Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου προχώρησε στην ανακοίνωση των «εκλεκτών» που θα διεκδικήσουν τα εφετινά χρυσά αγαλματίδια.

Αναλυτικά οι υποψηφιότητες ανά κατηγορία:

Καλύτερη ταινία
Στην κατηγορία υποψήφιες για το όσκαρ καλύτερης ταινίας είναι οι:
The Big Short, Bridge of Spies, Brooklyn,Mad Max: Fury Road, The Martian , The Revenant , Room , Spotlight.

Α’ ανδρικός ρόλος
Στην κατηγορία για τον καλύτερο άνδρα ηθοποιό (όσκαρ Α ανδρικού ρόλου) θα διεκδικήσουν οι : Λεονάρντο ντι Κάπριο, Μπράιν Κράνστον, Ματ Ντέιμον, Μίκαελ Φασμπέντερ και Έντι Ραντμάιν.

Σκηνοθεσίας
Το όσκαρ σκηνοθεσίας θα διεκδικήσουν φέτος οι: Alejandro G Inarritu για την ταινία The Revenant, ο Tom McCarthy για το Spotlight, ο Adam McKay για τοThe Big Short, ο George Miller για το Mad Max: Fury Road και ο Lenny Abrahamson για την ταινία Room.

Για το όσκαρ Α γυναικείου ρόλου υποψήφιες θα είναι οι: Brie Larson για το Room, η Cate Blanchett για το Carol, η Saoirse Ronan για το Brooklyn, η Jennifer Lawrence για το Joy και η Charlotte Rampling για την ταινία 45 Years.

Όσκαρ Β γυναικείου ρόλους θα διεκδικήσουν οι : Kate Winslet για την ταινία Steve Jobs, η Jennifer Jason Leigh για την ταινία The Hateful Eight, η Alicia Vikander για την ταινία The Danish Girl, η Rooney Mara για την ταινία Carol και η Rachel McAdams για την ταινία Spotlight.

Για το όσκαρ Β ανδρικού ρόλου υποψήφιοι είναι οι: Sylvester Stallone για την ταινία Creed, ο Christian Bale για το The Big Short, ο Mark Ruffalo για το Spotlight, ο Mark Rylance για το Bridge of Spies και ο Tom Hardy για την ταινία The Revenant.

Οι πρωταγωνιστές των υποψηφιοτήτων:
The Revenant - 12 υποψηφιότητες
Mad Max: Fury Road - 10 υποψηφιότητες
The Martian – 7 υποψηφιότητες
Spotlight - 6 υποψηφιότητες
Bridge of Spies - 6 υποψηφιότητες
Carol - 6 υποψηφιότητες
The Big Short - 5 υποψηφιότητες
Star Wars: The Force Awakens - 5 υποψηφιότητες








Πηγή: skai.gr - Γιάννης Χαραμίδης