Μια παράσταση γεμάτη από «Πίστη Αγάπη Ελπίδα» στην Στέγη

Στη σκηνή του Θεάτρου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών ανεβαίνει το επίκαιρο έργο του γερμανόφωνου Αυστρο-ούγγρου συγγραφέα Έντεν φον Χόρβατ, το οποίο γράφτηκε το 1932 και περιγράφει με ανατριχιαστική ακρίβεια έναν κόσμο αποξένωσης όπου κυριαρχούν ο κυνισμός και το ατομικό οικονομικό συμφέρον.

Αναλγησία, μικροαστικός κανιβαλισμός και γλωσσική ανοησία δημιουργούν το πλέγμα μιας κοινωνίας παραδομένης στη βαρβαρότητα.

Άνθρωποι που διαμαρτύρονται πνιχτά, φιγούρες μιας ευνουχισμένης επανάστασης, αλλά και άγγελοι της καταστροφής που περιπλανούνται με το δρεπάνι τους και ένα πλήθος εξαθλιωμένων μικροαστών, όλοι τους προσομοιώσεις ξεπεσμένων σαιξπηρικών ηρώων, μιλούν μια γλώσσα ξύλινη, μια γλώσσα που καταλήγει σε αδιέξοδο.

Ο σκηνοθέτης Ακύλλας Καραζήσης, καταπιάνεται με ένα έργο που θέτει το επείγον ζήτημα της διατήρησης του ανθρωπισμού σε καιρούς θηριώδεις.

Συνοδοιπόροι του στον ανησυχητικά σύγχρονο κόσμο του Χόρβατ είναι οι Γιώργος Γλάστρας, Ευαγγελία Καρακατσάνη, Σοφία Κόκκαλη, Άρης Μπαλής, Μαρία Σκουλά, Γιάννης Τσεμπερλίδης, Ρεβέκκα Τσιλιγκαρίδου και ο Κορνήλιος Σελαμσής στη μουσική σύνθεση και τη ζωντανή ερμηνεία στη σκηνή.

Από 17 έως 30 Δεκεμβρίου 2015 στη Στέγη στις 21:00. 

Πηγή: skai.gr