Το βραβείο Ειρήνης της Berlinale στο CineDoc (video)

Πρεμιέρα στις 2 Δεκεμβρίου κάνει το ντοκιμαντέρ We Come as Friends (2014) του Αυστριακού σκηνοθέτη Hubert Sauper που έχει συνδεθεί με το αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ "Ο εφιάλτης του Δαρβίνου" που στηλιτεύει την εκμετάλλευση της αφρικανικής ηπείρου από τον δυτικό κόσμο.

Ο Sauper επιστρέψε στην Αφρική και πιο συγκεκριμένα στο Νότιο Σουδάν για την νέα του ταινία We Come as Friends, που απέσπασε το Βραβείο Ειρήνης στην Berlinale.

Ο σκηνοθέτης μας ταξιδεύει με ένα μοναδικό τρόπο που κόβει την ανάσα στα πιο απίθανα σημεία της Αφρικής και στις πιο εσωτερικές σκέψεις και όνειρα των κατοίκων της.



Ειρηνοποιοί των Ηνωμένων Εθνών, εργάτες, αμερικανοί ευαγγελιστές, Σουδανοί όλων των ηλικιών, παρελαύνουν μπροστά από την κάμερα, αποτυπώνοντας με μελανά χρώματα ένα νεο-αποικιοκρατικό πείραμα που συντελείται στη χώρα.



Το ντοκιμαντέρ την ίδια περίοδο θα προβληθεί σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης, Κύπρο, Ισπανία, Πορτογαλία, Σκωτία, Πολωνία, Ιταλία, Νορβηγία και Ολλανδία, στα πλαίσια της πανευρωπαϊκής καμπάνιας του δικτύου διανομής Moving Docs, μέλος του οποίου είναι και το CineDoc.

Αρχικά θα προβλήθεί την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου στις 20.00 στο Γαλλικό Ινστιτούτο και θα επαναπροβληθεί την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 16.45 στον κινηματογράφο Δαναός με ελληνικούς υποτίτλους.

Τιμή εισιτηρίου 6 ευρώ.


Πηγή: skai.gr