Bόρνεο: Θεατρική εμπειρία σε ξύλινο ιστιοφόρο (video)

Στη σκηνή του Rabbithole ανεβαίνει φέτος η παράσταση«Βόρνεο», σε ελεύθερη διασκευή του μυθιστορήματος του Τζόζεφ Κόνραντ «Η γραμμή σκιάς».

Η γοητευτική παράσταση με την έντονη κινησιολογία που σε παρασύρει στον κόσμο των πρωταγωνιστών πραγματεύεται το τελευταίο ταξίδι ενός υποπλοίαρχου ο οποίος καλείται να διοικήσει για πρώτη φορά ένα πλοίο λίγο πριν επιστρέψει για πάντα στην οικογένειά του.

Ο καπετάνιος επιλέγει να κάνει το ταξίδι παρά τους κακούς οιωνούς και το γέρικο καράβι. Μια απρόσμενη και άγρια καταιγίδα μεταφέρει το πλοίο του κοντά σε ένα νησί κάπου στη Νοτιοανατολική Ασία.

Οι μέρες περνούν με τον καπετάνιο και το πλήρωμα να είναι ακινητοποιημένοι. Είναι όλοι μαζί αλλά ο καθένας έχει τους προσωπικούς τους λόγους που αδημονεί για την παλίρροια, εκείνη που θα τους βάλει ξανά στο δρόμο της επιστροφής.

Στην σκηνή υπάρχει το ξύλινο ιστιοφόρο και η εικόνα του νησιού η οποία συμπληρώνει την αναζήτηση της λύτρωσης των ηρώων.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο σκηνοθέτης του έργου Γιώργος Σίμωνας «Ο κόσμος θέλει να δει έναν άλλο κόσμο στο θέατρο, να ανοίγει η αυλαία και να μεταφέρεται κάπου. Εδώ πρέπει ο θεατής να μπει σε ένα καράβι. Αν δεν μπορείς να μεταφέρεις το κοινό, να πεις ένα παραμύθι δεν έχει νόημα».  

RABBITHOLE, Γερμανικού 20, Μεταξουργείο

06.11.2015 - 06.12.2015

Πα: 21:15, Σα: 21:15, Κυ: 20:00

€12, €8 (ΜΕΙΩΜΕΝΟ, ΑΤΕΛΕΙΕΣ), €5 (ΑΝΕΡΓΙΑΣ)

Πηγή: Ιωάννα Μπαζιάνα