Αλίκη Θεοφιλοπούλου: H ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτις της Disney

Ιδιαίτερα επιτυχημένη καριέρα ως σχεδιάστρια και σκηνοθέτις της Walt Disney σημειώνει η ομογενής Αλίκη Θεοφιλοπούλου (Theofilopoulos) σύμφωνα με το ellines.com.

Η Αλίκη Θεοφιλόπουλος εργάζεται σήμερα στην Walt Disney Television Animation, και είναι δημιουργός και συμπαραγωγός του «Unnamed Project” και επίσης η σχεδιάστρια, συγγραφέας και στιχουργός της επιτυχημένης σειράς κινουμένων σχεδίων «Phineas & Ferb». H συνεργασία της με τη Disney περιλαμβάνει ταινίες όπως ο Ηρακλής και η Μουλάν.

Γεννήθηκε στις 14 Ιουνίου του 1972 στο La Jolla της Καλιφόρνια. Σπούδασε στο πανεπιστήμιο Southern California του Λος Άντζελες όπου και έλαβε πτυχίο Καλών Τεχνών τον Μάιο του 1994.
Ξεκίνησε την καριέρα της ως βοηθός παραγωγής το 1994 στη Hanna – Barbera Productions μέχρι τον Αύγουστο του 1995. Την ίδια εποχή ήταν βοηθός παραγωγής και έρευνας στη Spumco.
Στη συνέχεια εργάστηκε ως Animation Trainee στη Walt Disney Feature Animation και τον Ιανουάριο του 1996 εργάστηκε ως Animation Assistant δίπλα σε μεγάλους σχεδιαστές κινουμένων σχεδίων όπως τον Glen Keane, τον Eric Goldberg, τον John Ripa, τον Dave Pruiksima και τον Brian Ferguson σε κινούμενα σχέδια όπως «Ηρακλής», «Μουλάν», «Ταρζάν», «Φαντασία 2000?, «Ατλαντίς», «Treasure Planet» και «Home on the Rang».

Το 2002 εργάστηκε στη Nickelodeon Animation όπου βοήθησε στο σχεδιασμό των χαρακτήρων για τη σειρά κινουμένων σχεδίων «Stripperella» και μέχρι το 2005 ήταν Character Designer και βοηθός σχεδιασμού του «Chalkzone» και του «Catscratch» . Από τον Μάρτιο του 2005 έως τον Ιούλιο, ήταν βοηθός σχεδιασμού του «Johnny Test» στη Warner Brothers TV Animation . Στη συνέχεια εργάστηκε στη Nickelodeon Animation ως δημιουργός και συμπαραγωγός της Yaki And Yumi και Girls On The Go για τα “Random Cartoons” έως τον Ιούνιο του 2006.

Μετά ακολούθησε η συνεργασία με τη Walt Disney Television Animation ως σχεδιάστρια, συγγραφέας και στιχουργός της επιτυχημένης σειράς κινουμένων σχεδίων «Phineas & Ferb».

Βοήθησε στη διαμόρφωση των χαρακτήρων , της ιστορίας αλλά και του γενικότερου ύφους της σειράς έως και τον Ιανουάριο του 2014. Στο ίδιο διάστημα ήταν σκηνοθέτης και συμπαραγωγός στο Dr. Lollipop για τη σειρά «Cartoon Hangover » και τη σειρά “Mickey Mouse Shorts”. Η Αλίκη Θεοφιλόπουλος ζει στο Λος Άντζελες με τα δύο της παιδιά.
Πηγή: skai.gr